henvisningsrett

Henvisning til Ortopedkirurg | Kiropraktor med Henvisningsrett til Ortopedkirurg

Våre moderne kiropraktorer har henvisningsrett til ortopedisk vurdering utført av en ortopedkirurg.

Vi kan, normalt sett i tverrfaglig samarbeid med din fastlege, henvise til ortopedisk vurdering ved offentlig sykehus dersom det foreligger mistanke om skader som trenger et kirurgisk inngrep – og hvor de estimerte fordelene er større enn den forelagte risikoen ved inngrepet.

 

Godt Samarbeid med Ortopediske Avdelinger på Sykehus

Hvis det avdekkes funn og kliniske tegn på den funksjonelle undersøkelsen, samt at disse bekreftes ved bildediagnostikk, som man ser at kan være aktuell for slike ortopediske vurderinger – så hjelper vi deg med denne henvisningen i samarbeid med din fastlege.

 

Heldigvis er Kirurgiske Inngrep Siste Utvei

I mer moderne tid så har nyere forskning vist at fysikalsk behandling i kombinasjon med opptrening har bedre effekt enn kirurgiske inngrep i majoriteten av tilfellene. Et meget godt eksempel er slitasjebetingede meniskskader – hvor man nå har gått bort fra skalpellen og heller ber pasientene fokusere på behandling og spesifikk opptrening.

 

Selv kroniske og langvarige muskuloskeletale problemer kan normalt sett bli mye bedre ved en riktig tilnærming – og man ser også, i nyere studier, at det også ofte gir bedre langsiktige resultater. Dette skyldes også at det foreligger risiko for dannelse av arrvev ved kirurgiske inngrep, samt andre risikoer som blodpropp og infeksjoner.

 

En kirurgisk operasjon vil alltid være siste utvei – men i noen tilfeller er det nødvendig. Et godt eksempel på dette er traumebetinget avrivning av et korsbånd i kneet hvor ligamentet ikke ville grodd tilbake av seg selv.

 

Eksempel: Eksentrisk Trening versus Operasjon mot Seneskade i Kneet (Hoppekne)

I denne studien (1) konkluderte forskerne med at 12 uker med eksentrisk trening på skråbrett hadde like gode resultater som åpen kirurgi i behandlingen av diagnosen hoppekne – også kjent som patellar tendinopati.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi