Idrettsmassasje

Vi tilbyr idrettsmassasje i Eidsvoll. Idrettsmassasje er en type dypvevsmassasje og muskulær behandling mot anspente muskler og muskelknuter. Alle våre klinikere er godt trente innenfor denne behandlingsmetoden.

Idrettsmassasje er en spesialisert form for massasje som er designet for å hjelpe idrettsutøvere og mosjonister med å forbedre ytelsen, forebygge skader og fremskynde restitusjonen. Sportsmassasje er skreddersydd for å møte de spesifikke behovene til idrettsutøvere, enten de er profesjonelle eller amatører. Idrettsmassasje kan brukes både før og etter trening eller konkurranser, og kan også være nyttig som en del av en generell vedlikeholdsplan for idrettsutøvere.

– Idrettsmassasje kan være en svært effektiv behandlingsform

En av hovedfordelene med idrettsmassasje er at den kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen i kroppen. Ved å bruke ulike massasjeteknikker, som iskemisk kompresjon, tverrgående friksjon og dyp vevsmassasje, kan klinikeren stimulere sirkulasjonen til musklene og bryte ned skadevev. Dette vil bidra til å øke oksygentilførselen til musklene og fjerne avfallsstoffer som kan bygge seg opp under trening eller konkurranse. En forbedret blodsirkulasjon kan også hjelpe til med å redusere muskelspenninger og øke fleksibiliteten i muskelfibrene.

– Vondtklinikkene: Alle våre klinikker tilbyr idrettsmassasje

Husk at alle våre klinikkavdelinger tilknyttet Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse tilbyr idrettsmassasje. I tillegg til våre tverrfaglige klinikker på Eidsvoll Sundet og Råholt i Eidsvoll kommune, Akershus, har vi også – blant annet – klinikk i Oslo. Du kan se en oversikt over våre klinikker her (lenken åpner i nytt leservindu).

«- Hovedformålet med idrettsmassasje er å løse opp muskulære spenninger og muskelknuter. I tillegg til dette er et annet av formålene å promotere raskere restitusjon og stimulere bedre sirkulasjon i de behandlede områdene. Behandlingen innebærer gjerne en kombinasjon av flere andre behandlingsmetoder, slik som triggerpunktbehandling, dyp massasje og intramuskulær akupunktur (tørrnåling), samt tøyeteknikker og traksjon.»

Idrettsmassasje er effektiv mot anspente muskler og muskelknuter

Idrettsmassasje kan også være effektiv for å løse opp muskelknuter og stramme muskler. Muskelknuter, også kjent som triggerpunkter, er små områder i musklene som kan være smertefulle og begrense bevegelsesområdet. Ved å bruke teknikker som trykk og strekk, kan klinikeren jobbe inn mot disse områdene og bidra til å løse opp spenningene. Dette kan bidra til å forbedre muskelens funksjon og redusere risikoen for skader.¹

– Reduserer muskelsårhet og restitusjonstiden etter trening

En annen fordel med idrettsmassasje er at den kan bidra til å redusere restitusjonstiden etter trening eller konkurranser. Etter en intens treningsøkt eller konkurranse kan idrettsmassasje bidra til å redusere muskelsårhet og stivhet.¹ Massasjen kan også bidra til å gjenopprette musklenes elastisitet og forbedre bevegelsesområdet. Dette kan være spesielt nyttig for idrettsutøvere som ønsker å raskt komme tilbake i trening og konkurranser.

– Positivt for både fysisk og mental helse

Idrettsmassasje kan også ha positive effekter på den mentale helsen til idrettsutøvere. Massasjen kan bidra til å redusere stress og angst, og skape en følelse av avslapning og velvære. Dette kan være viktig for å opprettholde en balansert mental tilstand og for å oppnå optimal ytelse.

Behandling med idrettsmassasje

Når du skal få idrettsmassasje, er det viktig å finne en kvalifisert behandler som har erfaring med idrettsrelaterte skader og utfordringer. Alle våre klinikere er godt trente innenfor denne behandlingsteknikken, og vil kunne tilpasse behandlingen til dine individuelle behov og mål. Du kan også diskutere eventuelle spesifikke problemer med behandleren slik at hen kan tilpasse behandlingen ytterligere.

– Kombinerer flere teknikker i behandlingen for optimale resultater

Her er det også viktig å nevne at våre terapeuter også er godt trente innenfor intramuskulær akupunktur (ofte kalt idrettsakupunktur eller tørrnåling). En behandlingsteknikk som har godt dokumentert effekt på dype og langvarige muskelsmerter. Behandlingsformen fungerer ved at den stimulerer reparasjon i det behandlede området, øker tilførselen på næringsstoffer, og gir smertelindring.

Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er en del av klinikknettverket Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse. Våre klinikkavdelinger ved Vondtklinikkene (klikk her for fullstendig oversikt over våre klinikker), inkludert i Oslo (Lambertseter) og Viken (Eidsvoll Sundet og Råholt), innehar en særegent høy faglig kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av smerter og skader. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp av terapeuter med ekspertise innenfor disse fagområdene.

Vi samarbeider med en rekke lokale idrettslag

Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er stolte av å tilby våre tverrfaglige fysikalske helsetjenester til våre lokale idrettslag. Her kan vi blant annet nevne samarbeidene våre med Eidsvold Turn Fotball, Eidsvoll 1814s og Eidsvoll basket. Våre idrettskiropraktorer og idrettsfysioterapeuter er stolte av å kunne vise til gode resultater.

Studie: Idrettsmassasje kan fungere skadeforebyggende

Flere studier viser til at idrettsmassasje og rådgivning fra kvalifisert helsepersonell kan forebygge idrettsskader.² Våre klinikere vil også kombinere den fysikalske behandlingen med tilrettelagte treningsøvelser for deg.

– Vondtklinikkene: Vi er her for deg

Våre offentlig autoriserte klinikere ved Vondtklinikkene avdeling Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi på Eidsvoll Sundet har en særegen faglig interesse og kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av muskel, sene, nerve og leddplager. Vi jobber målbevisst for å hjelpe deg med å finne årsaken til smertene og symptomene dine – og deretter hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Utredning og undersøkelse av muskulære idrettsskader

Utredning av muskulære idrettsskader er viktig for å få riktig diagnose, som igjen legger grunnlaget for en effektiv behandlingsplan. Her er noen viktige trinn i utredningsprosessen:

  1. Anamnese: Klinikeren vil først ta en grundig anamnese, hvor de spør om skadens opprinnelse, symptomer, tidligere skader og relevant medisinsk historie. Dette hjelper oss med å danne en helhetlig forståelse av skaden.
  2. Klinisk undersøkelse: Deretter vil behandleren utføre en funksjonell undersøkelse av det skadede området. Dette kan inkludere testing av muskelstyrke, bevegelighet, stabilitet og spesifikke tester for å provosere eller vurdere smerte.
  3. Bildeundersøkelser: I noen tilfeller kan det være nødvendig med bildediagnostiske undersøkelser som røntgen eller MR for å få mer detaljert informasjon om skaden. Disse undersøkelsene kan bidra til å identifisere brudd, muskelskader, leddbåndsskader eller andre strukturelle endringer. Våre idrettskiropraktorer har henvisningsrett til slike undersøkelser.
  4. Spesialisert testing: For spesifikke idrettsskader kan det være behov for spesialiserte tester, for eksempel bevegelsesanalyse, styrkemålinger eller funksjonelle tester. Disse testene kan gi ytterligere informasjon om skadens alvorlighetsgrad og påvirkning på idrettsutøverens prestasjon.
  5. Diagnose og behandlingsplan: Basert på resultatene fra anamnese, klinisk undersøkelse og eventuelle bildediagnostiske undersøkelser, kan behandleren stille en diagnose og utvikle en individuell behandlingsplan.

Etter at man har utredet plagene kan idrettsmassasje spille en sentral rolle i behandlingsplanen. Vi hjelper deg gjerne med dette.

Oppsummering: Idrettsmassasje

Idrettsmassasje er en muskulær behandlingsteknikk som innebærer massasje, muskelterapi og triggerpunktbehandling. Behandlingen kan fremme raskere muskelrestitusjon, gi bedre blodsirkulasjon og bryte opp i smertesensitivt muskelvev. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål eller lignende. Vi besvarer gladelig alle henvendelser.

«Husk at du enkelt kan bestille idrettsmassasje ved å velge «massasje» i vår online timebestilling her. Både våre idrettskiropraktorer og idrettsfysioterapeuter utfører denne typen massasje, så du kan fritt velge hvem du ønsker å bestille hos.»

VIDEO: 5 skumrulleøvelser mot vonde bein og legger

I denne videoen nedenfor viser kiropraktor Alexander Andorff, som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor, fram et treningsprogram hvor han bruker skumrulleøvelser mot vonde bein og legger. En skumrulle kan være et svært godt egentiltak for selvmassasje mot anspente og ømme muskler. Du kan lese mer om den anbefalte skumrullen her (produktanbefalingen åpner i et nytt leservindu).

Bli med i familien vår og abonner gratis på vår Youtube-kanal (lenken åpner i nytt vindu). På kanalen vår finner du en rekke gratis helseressurser og treningsprogrammer tilpasset dine plager og ulike diagnoser.

Har du noen spørsmål? Eller vil du bestille en time hos oss?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter, kontaktskjema eller på vår Facebook-side hvis du har noen spørsmål. For timebestilling har vi døgnåpen online timebestilling – slik at du kan finne konsultasjonstiden som passer best for seg selv. Du kan også gjerne ringe oss innenfor klinikkens åpningstider, men hvis mulig foretrekker vi at du bruker online timebestilling. Våre dyktige behandlere ser fram imot til å hjelpe deg. Hvis du ikke bor i nærheten av Eidsvoll Sundet kan du se en oversikt over våre andre tilhørende klinikker her (Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse)

– Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er offentlig autorisert helsepersonell som alltid jobber for å være i førersetet innen faglig kompetanse på utredning og behandling av muskel, nerve og skjelettlidelser. Hvis du ikke er i nærheten, så kan du også se en oversikt over våre andre klinikker i landet her. Blant annet i Oslo.

Trykk her eller på bildet nedenfor for å gå til Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter & Fysioterapi sin online timebestilling.

(klikk på bildet ovenfor eller her for å se ledige timer)

Telefon: 64 80 81 10

Epost: Eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Forskning og kilder

  1. Guo et al, 2021. Effectiveness and safety of massage for athletic injuries. Medicine (Baltimore). 2021 Aug 13; 100(32): e26925.
  2. Weerapong et al, 2005. The mechanisms of massage and effects on performance, muscle recovery and injury prevention. Sports Med . 2005;35(3):235-56.

Bilder og kreditering

Coverbilde: iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 1071579366 Credit: HD91239130

Bilde 2 (triggerpunkter): iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 2065617269 Credit: Guzaliia Filimonova

Artikkel: Idrettsmassasje ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi (Akershus)

Skrevet av: Våre offentlig autoriserte kiropraktorer og fysioterapeuter ved Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse

Faktasjekket: Våre artikler baserer seg alltid på seriøse kilder, forskningsstudier og forskningstidsskrifter – slik som PubMed og Cochrane Library. Vennligst kontakt oss dersom du oppdager noe feil eller har kommentarer.