Kiropraktorbehandling i Eidsvoll

Vi tilbyr kiropraktorbehandling i Eidsvoll kommune. Våre kiropraktorer ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi behandler stive ledd og vonde muskler.

En kiropraktor er offentlig autorisert helsepersonell. Kiropraktorer har lang 5-årig utdanning (mastergrad) og det er en beskyttet tittel. Grunnet den omfattende utdanningen har de også henvisningsrett til bildediagnostisk utredning (inkludert MR, røntgen og CT skanning) og til legespesialister (for eksempel henvisning til nevrolog eller revmatolog), samt sykemeldingsrett (inntil 12 uker). I tillegg til klinikken vår her på Eidsvoll Sundet har vi også en klinikkavdeling på Råholt.

– Moderne kiropraktorbehandling og idrettskiropraktikk

Hos våre kiropraktorer kan du forvente helhetlig og grundig behandling. Moderne kiropraktorbehandling innebærer både muskulær behandling, leddmobilisering og spinal leddmanipulasjon (ofte assosiert med den karakteristiske knekkelyden). Mange assosierer nemlig kiropraktorbehandling som den mest effektive behandlingen mot leddsmerter i ryggen og nakken. Men sannheten er at en kiropraktor jobber aktivt med muskelknuter, seneskader og leddrestriksjoner. Våre kiropraktorer er både allmennkiropraktorer og idrettskiropraktorer som også innehar faglig kompetanse innenfor tørrnåling og trykkbølgebehandling.

– Vondtklinikkene: To klinikker i Eidsvoll kommune (Akershus)

I Eidsvoll kommune har Vondtklinikkene to tverrfaglige klinikker:

  • Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi (denne klinikken)
  • Råholt Kiropraktorsenter og Fysioterapi (vår klinikk på Helsehuset på AMFI)

Våre pasienter kommer blant annet fra Nordbygda, Bøn, Feiring, Minnesund, Ås/Dokken, Østsida, Sundet, Langset, Eidsvoll Verk, Råholt, Strandsåsen og Dal i Eidsvoll kommune. Naturlig kommer også mange til oss fra nabokommunene Nes, Ullensaker, Nannestad og Hurdal. I tillegg til våre tverrfaglige klinikker på Eidsvoll Sundet og Råholt i Eidsvoll har Vondtklinikkene også – blant annet – klinikk i Oslo. Du kan se en oversikt over våre klinikker her (lenken åpner i nytt leservindu).

«- En evidensbasert kiropraktor tilbyr en grundig utredning, helhetlig behandling og veiledning innenfor rehabiliteringsøvelser.«

Dokumentert effekt mot nakkesmerter og ryggsmerter

Noe av det kiropraktorbehandling er mest kjent for er nok den positive effekten på nakkesmerter og ryggsmerter. Og det med god grunn. forskningen er nemlig krystallklar på at leddmobilisering og leddmanipulasjon har signifikant effekt ved slike plager.

Meta-analyse: Kiropraktisk leddbehandling rettet mot brystryggen er effektiv mot kroniske nakkesmerter

En nyere meta-analyse, den aller sterkeste formen av forskning, konkluderte med at leddmanipulasjon på brystryggen (midtryggen) hadde betydelig positiv effekt mot langvarige nakkesmerter.¹ Den positive effekten på nakken stammer fra at nakkefunksjonen, og nakkestillingen, er direkte påvirket av vår holdning og funksjon i brystryggen. Ved å stimulere økt leddbevegelighet i denne delen av ryggen vil vi også påvirke nakkens funksjon – og dermed også redusere nakkesmerter.

Meta-analyse: Leddmobilisering og manipulasjon har god effekt mot kroniske korsryggsmerter

Meta-analyser samler altså sammen alle studier om spesifikke temaer. I dette tilfellet så forskerne på alle relevante forskningsstudier innenfor leddbehandling mot korsryggsmerter (lumbago).² De konkluderte med at både leddmobilisering og leddmanipulasjon (knekking) har positiv effekt mot smerter og feilfunksjon i nedre del av ryggen.

Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er en del av klinikknettverket Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse. Våre klinikkavdelinger ved Vondtklinikkene (klikk her for fullstendig oversikt over våre klinikker), inkludert i Oslo (Lambertseter) og Viken (Eidsvoll Sundet og Råholt), innehar en særegent høy faglig kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av smerter og skader. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp av terapeuter med ekspertise innenfor disse fagområdene.

Kiropraktisk utredning og undersøkelse

En kiropraktor sin 5-årige mastergradutdanning har omfattende fokus på diagnostisering av feilfunksjon og smerter i muskler, sener, ledd og nerver. Dette inkluderer flere år med trening innenfor nevrologiske, ortopediske og fysikalske undersøkelser.

Eksperter på muskler og skjelett

Kiropraktorer er offentlig autoriserte eksperter på muskel og skjelettlidelser. En kiropraktor vil hjelpe deg med å finne årsakene til smertene du opplever, samt kartlegge områder med feilfunksjon. Deretter setter klinikeren sammen et tilrettelagt behandlingsprogram bestående av en kombinasjon med ulike fysikalske behandlingsteknikker, samt tilrettelagte og individualiserte rehabiliteringsøvelser.

Bildediagnostisk utredning

Som nevnt tidligere har våre kiropraktorer henvisningsrett til bildediagnostikk. Dette inkluderer henvisning til MR undersøkelse, røntgenundersøkelse og CT skanning. Dette kan være aktuelt og medisinsk indisert ved mistanke om seneavrivninger, skiveskader eller nakkeprolaps.

– Vondtklinikkene: Vi er her for deg

Våre offentlig autoriserte klinikere ved Vondtklinikkene avdeling Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi på Eidsvoll Sundet har en særegen faglig interesse og kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av muskel, sene, nerve og leddplager. Vi jobber målbevisst for å hjelpe deg med å finne årsaken til smertene og symptomene dine – og deretter hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Oppsummering: Kiropraktorbehandling i Eidsvoll kommune

Vi har to tverrfaglige klinikker i Eidsvoll kommune som tilbyr kiropraktorbehandling. Klinikken vår her på Eidsvoll Sundet og en på Råholt. Ved begge klinikker jobber det godt erfarne kiropraktorer som innehar faglig kompetanse innenfor både allmennkiropraktikk og idrettskiropraktikk. Dersom du har noen spørsmål om kiropraktorbehandling er det bare å kontakte oss.

«Alle våre kiropraktorer er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor. Dette innebærer at du kan velge hvem som helst av våre kiropraktorer på vår online timebestilling her når du ønsker denne typen av faglig kompetanse.»

VIDEO: Øvelser mot kink i ryggen

I denne videoen nedenfor viser kiropraktor Alexander Andorff, som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor på Vondtklinikkene, fram et treningsprogram med øvelser mot kink i ryggen. Dette er et eksempel på et treningsprogram med øvelser våre kiropraktorer vil tilrettelegge for deg i tillegg til den aktive behandlingen.

Bli med i familien vår og abonner gratis på vår Youtube-kanal (lenken åpner i nytt vindu). På kanalen vår finner du en rekke gratis helseressurser og treningsprogrammer tilpasset dine plager og ulike diagnoser.

Har du noen spørsmål? Eller vil du bestille en time hos oss?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter, kontaktskjema eller på vår Facebook-side hvis du har noen spørsmål. For timebestilling har vi døgnåpen online timebestilling – slik at du kan finne konsultasjonstiden som passer best for seg selv. Du kan også gjerne ringe oss innenfor klinikkens åpningstider, men hvis mulig foretrekker vi at du bruker online timebestilling. Våre dyktige behandlere ser fram imot til å hjelpe deg. Hvis du ikke bor i nærheten av Eidsvoll Sundet kan du se en oversikt over våre andre tilhørende klinikker her (Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse)

– Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er offentlig autorisert helsepersonell som alltid jobber for å være i førersetet innen faglig kompetanse på utredning og behandling av muskel, nerve og skjelettlidelser. Hvis du ikke er i nærheten, så kan du også se en oversikt over våre andre klinikker i landet her. Blant annet i Oslo.

Trykk her eller på bildet nedenfor for å gå til Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter & Fysioterapi sin online timebestilling.

(klikk på bildet ovenfor eller her for å se ledige timer)

Telefon: 64 80 81 10

Epost: Eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Forskning og kilder: Kiropraktorbehandling i Eidsvoll kommune (Akershus)

  1. Tsegay et al, 2023. Effectiveness of Thoracic Spine Manipulation on the Management of Neck Pain: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Control Trials. J Pain Res. 2023 Feb 27:16:597-609.
  2. Coulter et al, 2018. Manipulation and mobilization for treating chronic low back pain: a systematic review and meta-analysis. Spine J. 2018 May;18(5):866-879.

Bilder og kreditering

Coverbilde: iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 1178798927 Credit: LightFieldStudios

Bilde 2 (kiropraktorbehandling): iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 1126011093 Credit: Atstock Productions

Artikkel: Kiropraktorbehandling i Eidsvoll kommune (Akershus)

Skrevet av: Våre offentlig autoriserte kiropraktorer og fysioterapeuter ved Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse

Faktasjekket: Våre artikler baserer seg alltid på seriøse kilder, forskningsstudier og forskningstidsskrifter – slik som PubMed og Cochrane Library. Vennligst kontakt oss dersom du oppdager noe feil eller har kommentarer.