Behandling av muskelsmerter

Vi tilbyr behandling av muskelsmerter i Eidsvoll. Muskelspenninger og muskelknuter kan behandles med flere forskjellige behandlingsteknikker. Ofte bruker våre klinikere en kombinasjon av disse for å redusere spenninger og lindre smerter.

Vonde og anspente muskler kan forekomme hvor som helst i kroppen. Men muskelspenninger og muskelknuter forekommer oftere i visse områder enn andre, og da spesielt i nakken, mellom skulderbladene (brystryggsmerter) og korsryggen (lumbago). I denne artikkelen vil du lære mer om hvorfor muskler gjør vondt, strukturelle forandringer som kan forekomme i musklene (skadevev og arrvev), og hvordan man behandler disse på best mulig måte.

– Å finne den underliggende årsaken til muskelsmerter er viktig

Det er viktig å nevne at flere årsaker kan medvirke til smerter i musklene. Blant annet kan leddstivhet og redusert bevegelighet i leddene føre til at vi ikke bruker musklene på riktig måte. Nettopp derfor er det viktig å behandle muskelsmerter på en helhetlig måte. Dette innebærer gjerne å stimulere bedre leddbevegelighet, løse opp i muskelspenninger, redusere nervetensjon og bryte ned skadevev og arrvev. Våre kiropraktorer og fysioterapeuter vil gjennomføre en grundig funksjonell undersøkelse for å lokalisere de smertegivende områdene.

– Vondtklinikkene: Alle våre klinikker behandler muskler på en helhetlig måte

Husk at alle våre klinikkavdelinger tilknyttet Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse tilbyr helhetlig behandling av muskelsmerter. I tillegg til våre tverrfaglige klinikker på Eidsvoll Sundet og Råholt i Eidsvoll kommune, Akershus, har vi også – blant annet – klinikk i Oslo. Du kan se en oversikt over våre klinikker her (lenken åpner i nytt leservindu).

«- Bindevevsmassasje, triggerpunktbehandling, tørrnåling og idrettsmassasje er eksempler på behandlingsteknikker som kan lindre muskelsmerter, øke muskelfleksibiliteten og løse opp i muskulære spenninger. I tillegg til aktiv behandling vil du også få individuelt tilpassede tøyeøvelser av våre klinikere.»

Hvorfor gjør musklene vondt?

Smerter i musklene skyldes underliggende skademekanismer og strukturelle forandringer i muskelvevet. Slike forandringer kalles gjerne for muskelknuter, som innebærer fysisk forkortede muskelfibre med redusert fleksibilitet og høyere innhold av smertesignalstoffer. Knuter i musklene er beskrivende for å visualisere skadevevet i muskelfibrene. Og ja, de korte og anspente fibrene ser og kjennes faktisk ut som «knuter på tråden» når man kjenner på den påvirkede muskelen.

Muskelknuter er forkortede muskelfibre og skadevev

Muskelsmerter skyldes økt innhold av smertesignalstoffer i musklene. Det forhøyede innholdet skyldes underliggende skadevev, som innebærer at den normale strukturelle oppbygningen er endret, og som igjen fører til redusert funksjon og dårligere blodsirkulasjon. Ved vedvarende feilfunksjon i musklene vil det bli mer og mer skadevev. Over tid kan dette gå videre til neste stadie: arrvev. Arrvev har en enda mer skadet struktur, hvor muskelfibrene er ufullstendig tilhelet og svakere, noe som gir økt risiko for avrivninger.

Behandling av vonde muskler

For å oppnå best mulige resultater kombinerer våre klinikere gjerne flere forskjellige behandlingsteknikker. Valg av behandlingsmetoder vil være basert på den kliniske og funksjonelle undersøkelsen. Dette kan inkludere:

Studie: Tørrnåling er effektiv mot muskelsmerter i nakken

En meta-analyse, den sterkeste formen av forskning, konkluderer med at det er moderat evidens for at behandling med nåler har god effekt mot muskelsmerter og muskelknuter som gir nakkesmerter.¹

Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er en del av klinikknettverket Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse. Våre klinikkavdelinger ved Vondtklinikkene (klikk her for fullstendig oversikt over våre klinikker), inkludert i Oslo (Lambertseter) og Viken (Eidsvoll Sundet og Råholt), innehar en særegent høy faglig kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av smerter og skader. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp av terapeuter med ekspertise innenfor disse fagområdene.

7 fordeler med muskulær behandling

Gjennom denne artikkelen har vi nevnt flere helsefordeler ved å få behandling for vonde muskler. La oss sette disse sammen i en liste.

  1. Smertelindring: Muskelbehandling kan bidra til å lindre smerter forårsaket av muskelspenninger, betennelser eller skader.
  2. Økt fleksibilitet: Ved å løsne stramme muskler og bindevev kan muskelbehandling forbedre fleksibiliteten og bevegeligheten i kroppen.
  3. Stressreduserende: Muskelbehandling kan bidra til å redusere stressnivået ved å stimulere avslapning og frigjøre endorfiner, kroppens naturlige «feel-good» hormoner.
  4. Forbedret blodsirkulasjon: Ved å stimulere blodsirkulasjonen kan muskelbehandling bidra til å forbedre oksygentilførselen til musklene og fremme raskere helbredelse.
  5. Forebygging av skader: Regelmessig muskelbehandling kan bidra til å forebygge muskel- og skjelettplager ved å opprettholde musklenes helse og elastisitet.
  6. Bedre søvnkvalitet: Muskelbehandling kan bidra til å lindre spenninger og smerter som kan forstyrre søvnen, og dermed forbedre søvnkvaliteten.
  7. Generell velvære: Muskelbehandling kan gi en generell følelse av velvære ved å redusere muskelspenninger, forbedre kroppsholdning og øke kroppens evne til å slappe av.

– Vondtklinikkene: Vi er her for deg

Våre offentlig autoriserte klinikere ved Vondtklinikkene avdeling Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi på Eidsvoll Sundet har en særegen faglig interesse og kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av muskel, sene, nerve og leddplager. Vi jobber målbevisst for å hjelpe deg med å finne årsaken til smertene og symptomene dine – og deretter hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Utredning og undersøkelse av muskelsmerter

Våre klinikere vil hjelpe deg med å forstå hvorfor musklene dine verker og er vonde. Dette innebærer en grundig og funksjonell undersøkelse med kartlegging av funksjon i muskler, sener, ledd og nerver. Vi har også henvisningsrett, i likhet med leger, til bildediagnostikk dersom dette er medisinsk indisert. Ved fall eller ulykker kan det være aktuelt med bildediagnostisk utredning.

Bildediagnostisk utredning av langvarige muskelsmerter

Dersom muskelsmertene har oppstått etter et fysisk traume kan det være medisinsk indisert med MR undersøkelse. Dette er en form for bildedagnostikk som visualiserer både bløtvev og beinvev på en god måte. I tillegg er det godt egnet for å undersøke mulige skiveskader og prolaps.

Oppsummering: Behandling av muskelsmerter

Vi behandler stramme og ømme muskler med flere godt dokumenterte behandlingsteknikker. Våre klinikere ved Vondtklinikkene avd. Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi kombinerer gjerne flere behandlingsmetoder for å oppnå best mulige resultater. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål eller lignende. Vi besvarer gladelig alle henvendelser.

«Dersom du ønsker mer fokus på det muskulære kan du enkelt velge «massasje» i vår online timebestilling her. Alle våre behandlere utfører denne typen behandling. Dermed kan du bestille time hos den du vil – fysioterapeut eller kiropraktor.»

VIDEO: 5 øvelser mot stramme ryggmuskler

I denne videoen nedenfor viser kiropraktor Alexander Andorff, som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor, fram et treningsprogram med øvelser mot anspente ryggmuskler. En skumrulle kan være et svært godt egentiltak å ha hjemme for selvmassasje mot muskelknuter og ømme muskler. Du kan lese mer om den anbefalte skumrullen her (produktanbefalingen åpner i et nytt leservindu).

Bli med i familien vår og abonner gratis på vår Youtube-kanal (lenken åpner i nytt vindu). På kanalen vår finner du en rekke gratis helseressurser og treningsprogrammer tilpasset dine plager og ulike diagnoser.

Har du noen spørsmål? Eller vil du bestille en time hos oss?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter, kontaktskjema eller på vår Facebook-side hvis du har noen spørsmål. For timebestilling har vi døgnåpen online timebestilling – slik at du kan finne konsultasjonstiden som passer best for seg selv. Du kan også gjerne ringe oss innenfor klinikkens åpningstider, men hvis mulig foretrekker vi at du bruker online timebestilling. Våre dyktige behandlere ser fram imot til å hjelpe deg. Hvis du ikke bor i nærheten av Eidsvoll Sundet kan du se en oversikt over våre andre tilhørende klinikker her (Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse)

– Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er offentlig autorisert helsepersonell som alltid jobber for å være i førersetet innen faglig kompetanse på utredning og behandling av muskel, nerve og skjelettlidelser. Hvis du ikke er i nærheten, så kan du også se en oversikt over våre andre klinikker i landet her. Blant annet i Oslo.

Trykk her eller på bildet nedenfor for å gå til Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter & Fysioterapi sin online timebestilling.

(klikk på bildet ovenfor eller her for å se ledige timer)

Telefon: 64 80 81 10

Epost: Eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Forskning og kilder

  1. Navarro-Santana et al, 2020. Effectiveness of Dry Needling for Myofascial Trigger Points Associated with Neck Pain Symptoms: An Updated Systematic Review and Meta-Analysis. J Clin Med. 2020 Oct 14;9(10):3300.

Bilder og kreditering

Coverbilde: iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 1126011093 Credit: Atstock Productions

Bilde 2 (triggerpunkter): iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 2065617269 Credit: Guzaliia Filimonova

Artikkel: Behandling av muskelsmerter ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi (Akershus)

Skrevet av: Våre offentlig autoriserte kiropraktorer og fysioterapeuter ved Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse

Faktasjekket: Våre artikler baserer seg alltid på seriøse kilder, forskningsstudier og forskningstidsskrifter – slik som PubMed og Cochrane Library. Vennligst kontakt oss dersom du oppdager noe feil eller har kommentarer.