Nålebehandling

Intramuskulær Akupunktur | Eidsvoll Kiropraktorsenter, Massasje og Fysioterapi

Intramuskulær akupunktur kan være en effektiv behandlingsmetode for å bryte ned dype muskelspenninger.

Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter innehar kompetanse og erfaring med bruk av intramuskulær akupunktur.

I artikkelen vil du kunne lese mer om hvordan intramuskulær akupunktur kan bidra til å løsne opp i dype muskelspenninger og muskulære knuter – samt forhindre at slike spenninger og skadevev bygger seg opp.

Behandlingsmetoden blir også kalt for tørrnåling, intramuskulær stimulering (IMS) eller rett og slett nålebehandling.

Hva Benyttes Intramuskulær Akupunktur mot?

Nålebehandling brukes gjerne for å bryte ned langvarige og unormalt problematisk muskulær problematikk.

Intramuskulær akupunktur benyttes rett inn mot dysfunksjonelle muskler for å stimulere lokal tilheling, reduksjon i overaktivitet og økt blodsirkulasjon. Behandlingen rettes ikke mot distale punkter (som ved den mer alternative behandlingsformen kinesisk akupunktur).

Nålebehandling brukes for følgende effekter:

  • Bryte ned Skadevev
  • Desensitivisering av Nervesmerter
  • Forbedret Restitusjon i Muskler
  • Gi Bedre Muskulær Funksjon
  • Reduksjon av Muskelsmerter
  • Økt Sirkulasjon i Behandlingsområdene

Intramuskulær akupunktur er en trygg behandlingsform som har dokumentert effekt mot en rekke feilfunksjoner og smerter grunnet feilfunksjon i bløtvev. Ved våre klinikker utreder og behandler våre klinikere alle typer av feilfunksjon og smerter i muskler, sener, nerver og ledd.

Intramuskulær Akupunktur og Dokumentert Effekt

Nålebehandling mot Kronisk Lumbago og Korsryggsmerter [2]

Langvarige og kroniske smerter i korsryggen kan gå utover livskvaliteten. Det kan blant annet gå utover funksjonen, bevegeligheten og humøret.

Studier har vist at intramuskulær akupunktur har dokumentert effekt. Studien benyttet 1 behandling i uken over 8 uker på pasienter som hadde i gjennomsnitt 9 år med ryggsmerter – og man så en signifikant forbedring blant disse.

Effekten vedvarte også i form av at de hadde færre sykedager, forbedret søvnkvalitet og at de tok mindre smertestillende. Studien konkluderte derfor med at nålebehandling kan gi langvarig positiv effekt for de med korsryggsmerter.

Nålebehandling mot Fibromyalgi og Kroniske Smerter [1]

Standard intramuskulær akupunktur har dokumentert effekt mot kroniske smertediagnoser – inkludert fibromyalgi og bløtvevsrevmatisme. Det kan gi smertelindring og funksjonsbedring, men er ingen kur.

Dette skyldes også fysiologien som definerer kroniske smertelidelser – og som gjør at smertene kommer tilbake. Mange opplever god effekt av å gå til nålebehandling hver tredje uke, da gjerne i kombinasjoner med spesifikke hjemmeøvelser.

Nålebehandling mot Kronisk Hodepine og Migrene [3, 4]

Kronisk tensjonshodepine, bedre kjent som stresshodepine, kan være ødeleggende for hverdagen. Å ha vondt i hodet kan blant annet gi mindre energi, redusert tiltakslyst og økt sykefravær fra jobb.

Forskning har vist at intramuskulær akupunktur rettet inn mot muskelknuter (triggerpunkter) kan være effektivt – blant annet i form av bedre nakkebevegelse, mindre episoder med hodepine og betydelig redusert smerteintensitet.

Effekten på migreneanfall er så sterk ved 12 behandlinger over 3 måneder (1 behandling i uken i 12 uker) at forskere i Englands helsevesen konkluderte med at det bør benyttes mer i deres nasjonale tjenester. Det sier ikke rent lite.

Ved Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi jobber vi mye med pasienter som er rammet av hodepine – og som tror de må leve med det. Overraskelsen og gleden er derfor stor når de ser effekten av behandlingen vår.

Ikke godta hyppig forekomst av hodepine og migrene – ta heller tak i problemet og la oss hjelpe deg. Vi har sett noen fantastiske resultater nes ten uavhengig av hvor omfattende hodepine og migreneproblematikk det er snakk om.

Nålebehandling mot Nakkesmerter [5]

Smerter og nedsatt funksjon i nakken kan gå utover søvn, humør og livskvaliteten. Oversiktsstudier har vist at intramuskulær akupunktur har dokumentert effekt når det kommer til smertelindring og funksjonsbedring ved nakkesmerter.

Behandlingen er normalt sett rettet mot de større musklene ved basen av nakken – primært musculus øvre trapezius og levator scapulae. Behandlingen kan være særlig effektiv for de som plages med dype muskelspenninger og langvarige nakkesmerter.

Nålebehandling mot Skuldersmerter [6]

En av de mulige og kanskje vanligste årsakene til vondt i skuldrene er avklemmingssyndrom – altså at en muskel eller sene blir avklemt i skulderen . Dette gir grunnlag for både smerter og mindre bevegelighet.

Nålebehandling rettet mot muskulaturen rundt skulderleddet har vist dokumentert klinisk effekt i studier. Behandlingen er skånsom og egner seg for alle.

Behandling med nåler kan være en effektiv behandlingsmetode for å redusere muskelsmerter og gi mer bevegelighet.

Hvordan Fungerer Intramuskulær Akupunktur?

Tidligere i artikkelen nevnte vi noen av positive effektene man kan få ved nålebehandling.

I denne delen av artikkelen fortsetter vi litt i det samme sporet – men også med mer dyptdykkende detaljer rundt prosessene. Så les gjerne videre hvis du vil lære mer om hvordan nålebehandling fungerer.

Bryter ned Skadevev og Stimulerer Tilheling

Mange er kjent med fenomenet som (u)populært kalles for muskelknuter – altså stram og sensitiv muskulatur. Denne fysiske endringen i muskulaturen kalles for skadevev – altså mindre funksjonelt muskelvev.

Skadevev fungerer dårligere enn normalt bløtvev. Dette skadevevet har redusert blodsirkulasjon, mindre elastisitet og økte smerter. Nålebehandling kan være en god behandlingsmetode for deg som ønsker å løsne opp dypt i vonde og anspente muskler.

Muskulær akupunktur vil nemlig trigge reparasjonsprosesser inne i muskulaturen. Dette vil kunne føre til at skadevevet gradvis blir byttet ut med friskere og mindre smertefullt muskelvev.

Smertedempende, Skadeforebyggende og Funksjonsbedrende Effekt

Nålebehandling brukes ofte for å akselerere tilheling og restitusjon i muskler og bløtvev. Et godt eksempel på dette ser man i tv-programmet «Team Ingebrigtsen» – hvor Jakob, Henrik og Filip mottar intramuskulær akupunktur blant annet i leggene.

Grunnet en fysisk endring i oppbygningen av muskelen så kan dette resultere i lindring av muskelsmerter. Mange benytter også denne behandlingen, cirka 1 gang hver 3-4 uke, som en effektiv måte å unngå at muskulære spenninger bygger seg opp til et smertefullt nivå.

Intramuskulær nålebehandling kan være en god behandling for både forebygging og behandling av muskelsmerter i blant annet nakke, rygg, bekken og hofter.

Konklusjon: Nålebehandling utført av offentlig autorisert helsepersonell er en trygg og god behandlingsmetode.

Vår kompetanse og erfaring innen bruk av intramuskulær akupunktur kommer pasienten til gode. Vi implementerer nemlig ulike behandlingsteknikker avhengig av de kliniske funnene for å få best mulig resultater.

Det at våre klinikker har mer utvidet kompetanse innen bruk av et større utvalg behandlingsmetoder er en av våre største styrker. Å ha flere verktøy i verktøyskassen kan nemlig være essensielt når det kommer til å oppnå bedring for pasienten.

Vårt primærmål er alltid å oppnå pasientens funksjonelle målsettinger og forbedring.

Er Nålebehandling Trygt?

Ja, utført av offentlig autorisert helsepersonell med lengre utdanning innen muskuloskeletale fag så er dette et veldig trygt behandlingsalternativ. Det vanligste er at denne typen behandling utføres av moderne kiropraktor eller fysioterapeut.

Noe som er svært vanlig er å bli øm i muskulaturen etter behandling – og noen blir stølere enn andre. Dette er absolutt ikke farlig – og indikerer rett og slett at det foregår en positiv forandring i det muskulære bløtvevet.

Hvis det benyttes i behandlingen av hodepine, så kan det – gjerne i starten av behandlingsoppsettet – trigge noen episoder av hodepine. Dette indikerer, som du sikkert allerede forstod, at man jobber med de riktige områdene og at de gir grunnlag for deler av hodepinen.

Nålebehandling kan føre til forandring og nedbryting av muskulært skadevev – som igjen gir grunnlag for ømhet i det behandlede området. Helt normalt.

Klientanbefalinger

«Alexander er dyktig, kunnskapsrik og hyggelig. Han har gitt meg god behandling og oppfølging. Alexander har min fulle tillit. Veldig synd at du flytter fra Elverum, men det er verdt reisen til Eidsvoll for å fortsette behandling.»

«Jeg opplever Alexander som imøtekommende og hyggelig. Han har mye kunnskap og ekspertise og tar pasienten på alvor. Har fått trygg og god behandling samt gode behandlingsplaner, og han gir god informasjon og gode råd underveis.»

«En utrolig dyktig, kunnskapsrik, profesjonell og engasjert kiropraktor som har hjulpet meg med ulike plager i mange år. Et varmt menneske som ser og forstår deg, og strekker seg langt for at man skal bli kvitt de utfordringer man har. Anbefaler han på det sterkeste!»

«Mitt første besøk hos kiropraktor, og det var en meget bra og behagelig person jeg møtte. Så synd at Alexander skal slutte i Elverum! Eidsvoll er midt mellom Oslo og Elverum og jeg tar gjerne turen dit. Lykke til i ny jobb, på et nytt sted.»

«Dyktig, imøtekommende og alltid blid! Har redda ryggen min så mange ganger. Super fornøyd!»

«En meget dyktig kiropraktor som jeg har 100% tillit til. Han har tatt bort mye smerte fra skuldre og albue som jeg ikke trodde var mulig. Har mye å takke han for. Utrolig trist at han drar fra Elverum, men han kommer til å gjøre seg bemerket dit han kommer også. Takker for all god hjelp. Ønsker deg lykke til videre i livet – og med den nye jobben, Alexander!»

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter, Massasje og Fysioterapi

Vanlige søkeord og synonymer: Nålebehandling, nåler, intramuskulær stimulering (IMS), tørrnåling, akupunktur, Eidsvoll Sundet.