Massasje og Muskelterapi | Eidsvoll Kiropraktorsenter, Massasje og Fysioterapi

Massasje og muskelterapi brukes for å løsne opp i muskelspenninger og anspente muskler.

Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter innehar god kompetanse og erfaring innen massasje og muskelterapi.

I artikkelen vil du kunne lese mer om hvordan massasje og muskelterapi kan hjelpe deg med å løse opp i stramme muskler og muskelknuter, samt hjelpe deg med å forebygge at slike spenninger og skadevev gradvis bygger seg opp.

Ulike Varianter av Massasje og Muskelterapi:

 • Akupressur
 • Arrvevsmassasje – Teknikk tilegnet å løsne opp i arrvev som kan ha oppstått etter traume eller operasjoner
 • Bindevevsmassasje
 • Geriatrisk massasje – Massasje tilpasset eldre (utføres ofte sittende dersom pasienten har problemer med å ligge ned)
 • Idrettsmassasje / sportsmassasje
 • Klassisk massasje – også kjent som ‘svensk massasje’
 • Lymfemassasje – for å stimulere økt lymfedrenasje
 • Revolving – Muskelteknikk som sikter seg spesielt inn mot bindevev og arrvev med formål å korrigere muskulære ubalanser
 • Triggerpunktmassasje / triggerpunktbehandling

Ved bestilling av konsultasjon kan du gjerne kommentere dersom du har noen ønsker om hva slags massasjeteknikk du ønsker.

Hva Bruker man Massasje og Muskelterapi mot?

Massasje og muskelterapi brukes primært mot muskelknuter, anspente muskler og muskulært skadevev.

Både massasje og muskelterapi er trygge og effektive behandlinger som benyttes mot blant annet overbruksproblematikk, idrettsskader og slitasjeproblematikk – slik som muskelstrekk, muskelkink og muskelskader.

Massasje brukes også for følgende effekter:

 • Bryter ned Skadevev i Bløtvev
 • Forbedret Muskelfunksjon og Prestasjon
 • Lymfedrenasje
 • Raskere Restitusjon og Redusert Muskeltrøtthet
 • Reduserer Muskulære Smerter
 • Øker Blodsirkulasjonen i de Behandlede Områdene

Massasje og muskelterapi har altså mange positive effekter og fordeler – som det går fram av listen ovenfor. Våre klinikere ved våre klinikker behandler alle typer av smerter, skader og diagnoser i muskler og bløtvev. Du kan se flere av de nedenfor.

Massasje og Dokumentert Effekt

Massasje mot Fibromyalgi og Bløtvevsrevmatisme [1]

Fibromyalgi er et komplekst klinisk smertesyndrom karakterisert av kroniske og utbredte smerter. Denne kroniske smertediagnosen kan også gi angst, depresjon, søvnproblemer, stivhet i hele kroppen og andre somatiske symptomer.

Oversiktsstudier har vist at massasjebehanding – når pasienten får behandling over 5 uker – har god effekt. Studien viste effekt i form av reduserte smerter, mindre angst og depresjon blant fibromyalgi-pasienter.

Massasje mot Korsryggsmerter [6]

Akutte og kroniske lavryggsmerter kan ha kortsiktig god effekt og smertelindring av massasje. Det er dòg viktig å påpeke at man vil trenge jevnlig oppfølging for å ha god effekt.

Ved Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi kombinerer vi gjerne med andre behandlingsmodaliteter for å oppnå enda bedre og mer langsiktig effekt.

Massasje mot Knesmerter og Kneartrose [3]

Mange tilfeller av vondt i knærne skyldes stramme leggmuskler og refererte muskelsmerter. Forskning har vist at massasje og muskelterapi kan gi kortsiktig smertelindrende effekt ved slike plager.

For å oppnå en langvarig effekt vil våre klinikere normalt sett supplementere med andre behandlingsmodaliteter – slik som terapeutisk ultralyd, laserterapi, intramuskulær akupunktur eller trykkbølgebehandling.

Massasje mot Migrene [2]

Migrene er en intens, dehabiliterende form for ensidig hodepine – som fører til lysskyhet og sterk hodepine. Denne pasientgruppen har vist positiv effekt av fysikalsk behandling og massasje.

En forskningsstudie fra 2016 evaluerte både klassisk og lymfedrenasjemassasje – en behandling i uken i åtte uker. Studien viste en tydelig reduksjon i migreneanfall ved begge typer av massasje.

Massasje mot Vond Nakke [5]

Dårlig funksjon, stramme nakkemuskler og redusert nakkebevegelighet kan gi grunnlag for nakkehodepine og cervikogen svimmelhet. Massasje kan hjelpe til med å lindre nakkesmerter.

Flere studier har dòg vist at man må adressere både muskler og ledd for å få optimal effekt. Moderne kiropraktisk leddmobilisering er en behandlingsmodalitet som kan hjelpe deg med å opprette normal bevegelighet igjen.

Massasje mot Skuldersmerter [4]

Vondt i skuldrene kan føre til redusert skulderfunksjon. Massasje har bevist effekt for kortvarig smertelindring ved skuldersmerter.

Studien indikerte at dette bør kombineres med andre behandlingsmetoder for å oppnå mer langsiktige resultater. Trykkbølgebehandling, laser, terapeutisk ultralyd og nålebehandling er alle behandlingsmodaliteter som kan bidra til dette.

Massasje mot Stresshodepine [2]

Stresshodepine oppleves ofte som en hodepine som går som et bånd rundt hodet. Tilstanden skyldes gjerne anspente muskler og stive ledd i nakken. En forskningsstudie fra 2015 testet effekten av muskelknutebehandling versus terapeutisk ultralyd – hver for seg – to ganger i uken i seks uker.

Studien viste at både muskelknutebehandling og terapeutisk ultralyd hadde god effekt og resulterte i en signifikant nedgang i antall hodepiner.

Massasje og muskelterapi har godt dokumentert effekt mot en rekke muskulære problemer og smerter.

Hvordan Fungerer Massasje og Muskelterapi?

Tidligere i artikkelen ga vi en kort innføring i hvilke helsemessige effekter man kan oppnå ved massasje.

Her plukker vi opp den samme tråden – men med litt mer dyptgående informasjon. Vi snakker blant annet mer om følgende effekter:

Nedbryting av Skadevev og Arrvev

Ved langvarig redusert muskulær funksjonalitet så vil det kunne dannes fysiske forandringer i muskeloppbygningen – i form av fysiske muskelsammentrekninger som man kaller for muskelknuter. Disse består blant annet av skadevev.

Skadevev er bløtvev med redusert funksjon. Disse områdene har blant annet dårligere blodgjennomstrømning, mindre elastisitet og økt smertesensitivitet. Massasje og muskelterapi kan hjelpe til med å normalisere denne feilfunksjonen.

Muskulære teknikker kan nemlig løsne opp i stramme muskler og bryte ned skadevev. Dette vil kunne føre til en gradvis utskifting av muskelvevet – som resulterer i mindre smerter og mer elastisitet i muskelvevet.

Smertedempende, Skadeforebyggende og Funksjonsbedrende Effekt

Massasje og muskelterapi kan føre til mindre muskelsmerter og forbedret muskelfunksjon. Dette koker ned til de fysiske endringene som oppstår inne i musklene – samt forbedret blodsirkulasjon.

Grunnet mindre skadevev og økt muskulær elastisitet – så vil man også kunne oppleve forbedret prestasjonsevne og bevegelighet. I tillegg til å fungere skadeforebyggende kan dette, i visse tilfeller, slik som ved idrett og trening, være en stor fordel.

Massasje kan hjelpe deg med å redusere muskulære smerter og forbedre muskelhelsen din. 

Konklusjon: Massasje utført av offentlig autorisert helsepersonell kan være en trygg og god behandlingsform.

Muskulære teknikker og massasje er en del av vår lidenskap for å gi effektiv og behagelig behandling av muskuloskeletale diagnoser. Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell med de spesialrettigheter dette innebærer.

Hos oss er pasienten i fokus – og vi har en stor og variert pasientgruppe som kommer til oss. Noen kommer inn for smertelindring – andre for forebygging. Akutte smerter eller langvarige, kroniske smertediagnoser – du skal vite at hos oss vil du alltid få den hjelpen du trenger.

Pasientens forbedring og funksjonelle målsettinger er alltid vår øverste prioritet.

Er Massasje Trygt?

Ja, massasje og muskelarbeidsbehandling er et veldig trygt behandlingsalternativ. Man kan dòg oppleve forbigående muskelømhet og tidvis også en kortvarig økning i smerter – særlig hvis man presenterer med nyoppståtte smerter (for eksempel et kink).

Ved å gå en tur etter behandling på cirka 20-40 minutter, samt holde seg i lett bevegelse og unngå for mye statisk sitting – kan man, i majoriteten av tilfellene, unngå slik behandlingsrelatert muskelømhet. Men det er også viktig å huske på at:

Muskelømhet etter behandling indikerer forandring – og nedbryting av muskulært skadevev. Det er helt normalt.

Klientanbefalinger

«Alexander er dyktig, kunnskapsrik og hyggelig. Han har gitt meg god behandling og oppfølging. Alexander har min fulle tillit. Veldig synd at du flytter fra Elverum, men det er verdt reisen til Eidsvoll for å fortsette behandling.»

«Jeg opplever Alexander som imøtekommende og hyggelig. Han har mye kunnskap og ekspertise og tar pasienten på alvor. Har fått trygg og god behandling samt gode behandlingsplaner, og han gir god informasjon og gode råd underveis.»

«En utrolig dyktig, kunnskapsrik, profesjonell og engasjert kiropraktor som har hjulpet meg med ulike plager i mange år. Et varmt menneske som ser og forstår deg, og strekker seg langt for at man skal bli kvitt de utfordringer man har. Anbefaler han på det sterkeste!»

«Mitt første besøk hos kiropraktor, og det var en meget bra og behagelig person jeg møtte. Så synd at Alexander skal slutte i Elverum! Eidsvoll er midt mellom Oslo og Elverum og jeg tar gjerne turen dit. Lykke til i ny jobb, på et nytt sted.»

«Dyktig, imøtekommende og alltid blid! Har redda ryggen min så mange ganger. Super fornøyd!»

«En meget dyktig kiropraktor som jeg har 100% tillit til. Han har tatt bort mye smerte fra skuldre og albue som jeg ikke trodde var mulig. Har mye å takke han for. Utrolig trist at han drar fra Elverum, men han kommer til å gjøre seg bemerket dit han kommer også. Takker for all god hjelp. Ønsker deg lykke til videre i livet – og med den nye jobben, Alexander!»

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter, Massasje og Fysioterapi

Vanlige søkeord og synonymer: Klassisk massasje, massasjeterapi, muskelterapi, muskelarbeid, massør i Eidsvoll Sundet, massasjeterapeut i Eidsvoll Sundet, muskelterapeut i Eidsvoll Sundet, anbefalt massør.