Tørrnåling (dry needling)

Vi tilbyr tørrnåling, også kjent som dry needling, i Eidsvoll. Tørrnåling er en godt dokumentert behandling der man bruker nåler for å behandle smerter i muskler og bløtvev. Alle våre offentlig autoriserte klinikere har god faglig kompetansen innenfor denne behandlingsteknikken.

Tørrnåling er en effektiv og godt dokumentert behandlingsform mot muskelspenninger, seneplager og bindevevsrestriksjoner. Forskning kan blant annet vise til at denne akupunkturteknikken har svært positiv effekt mot lumbago (korsryggsmerter).¹ I form av betydelig smertelindring, men også for funksjonell bedring i korsryggmusklene. Meta-analyser, den sterkeste formen for forskningsstudier, kan vise til god effekt mot langvarige og kroniske nakkesmerter.² Det er en behandlingsform som kan vise til positive resultater selv der hvor andre behandlingsteknikker ikke har lykkes.

– Tørrnåling kan bidra til dype reparasjonsprosesser og økt sirkulasjon

Mange plages med langvarige og kompliserte muskelsmerter. Her er det viktig å huske på at slike smerter skyldes strukturelle og fysiske endringer i selve muskelstrukturen. Dette innebærer blant annet at muskelfibrene blir gradvis kortere, får mindre fleksibilitet, dårligere blodsirkulasjon og høyere innhold av smertesignalstoffer. Disse forandringene kalles for muskulært skadevev og arrvev. Behandling med nåler, i form av tørrnåling, hvor man stimulerer muskulaturen internt, kan bidra til å bryte ned skadevev og starte dype reparasjonsprosesser. Resultatet kan innebære dannelse av ny sirkulasjon og bedret tilgang på næringsstoffer.

– Vondtklinikkene: Alle våre klinikker tilbyr tørrnåling

Husk at alle våre klinikkavdelinger tilknyttet Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse tilbyr tørrnåling. I tillegg til våre tverrfaglige klinikker på Eidsvoll Sundet og Råholt i Eidsvoll kommune, Akershus, har vi også – blant annet – klinikk i Oslo. Du kan se en oversikt over våre klinikker her (lenken åpner i nytt leservindu).

«- Tørrnåling er en effektiv akupunkturteknikk hvor man bruker nåler for å behandle dype og langvarige muskelspenninger og muskelsmerter. Behandlingen kan også brukes for å stimulere reparasjonsprosesser og oksygentilførsel til skadde og smertesensitive fibre i muskler og sener.»

Tørrnåling kan behandle muskelspasmer og muskelknuter

Tørrnåling (dry needling) er en populær behandling mot muskelspasmer og muskelknuter. Dry needling fungerer ved at den stimulerer smertelindring dypt inne i muskelfibrene. Muskelknuter er også kjent som triggerpunkter. Disse kan deles inn i aktive og latente muskelknuter, hvor førstnevnte innebærer at muskelstrukturen er såpass skadet at den refererer smerter til andre områder. For eksempel kan muskelknuter i nakken og skulderbuen referere smerter ut mot overarmen eller ned mot skulderbladet.

Populær grunnet smertelindring og bedret muskelfunksjon

Behandlingen er populær innen smertelindring, men er også populær blant idrettsutøvere og mosjonister grunnet at den fremmer redusert restitusjonstid. Dette er grunnen til at man kan se at denne behandlingsformen blir brukt i TV-programmet «Team Ingebrigtsen«. Og alle må jo innrømme at den behandlingen ser ut til å fungere greit for Jakob Ingebrigtsen.

Fremmer raskere muskeltilheling og restitusjon

Tørrnåling, også kjent som intramuskulær stimulering, kan redusere muskelsårhet ved å stimulere blodsirkulasjonen og frigjøre stramme muskler. Når blodsirkulasjonen øker i muskelvevet får området bedre tilgang på næringsstoffer gjennom blodstrømmen. Disse næringsstoffene medfører dannelse av, blant annet, kollagen og elastin i muskelstrukturen. Det er en effektiv metode for å hjelpe kroppen med å komme seg raskere etter trening eller skader. Hos oss kombinerer vi gjerne denne behandlingen med andre behandlingsteknikker for å oppnå optimale resultater.

Behandling med nåler har dokumentert effekt på en rekke diagnoser

Behandling med nåler, i form av tørrnåling og intramuskulær stimulering, har blitt en mer og mer populær behandlingsmetode. Dette har også base i at forskning har vist at behandlingsteknikken kan ha positiv effekt mot en rekke diagnoser. Nålebehandling kan blant annet vise til god effekt ved:

– Noen kvier seg for at det kanskje skal gjøre vondt

Vi vet at en rekke personer kanskje synes at det er litt skummelt med nålebehandling. Flere kvier seg kanskje for at det skal gjøre vondt, men her kan vi melde at majoriteten synes det er veldig overkommelig – og at de positive effektene av nålebehandlingen gjør det relativt milde ubehaget helt verdt det. Men det som kan være greit å vite er at man kan oppleve visse ting underveis og etter behandlingen, slik som:

  • Muskelrykning (twitch): I en veldig overaktiv muskel kan man oppleve at muskelen «hopper til» når man setter nålen inn i muskelbuken. Klinikeren kan, i visse tilfeller, stimulere gjentatte muskelrykninger for å stimulere en større reparasjonsprosess dypt inne i muskelen.
  • Muskelømhet: Grunnet reparasjonsprosessene inne i muskelen og det behandlede området er det vanlig at man opplever forbigående ømhet og sårhet. Dette kan sammenlignes litt med treningsstølhet. Men dette er altså helt normalt.

Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er en del av klinikknettverket Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse. Våre klinikkavdelinger ved Vondtklinikkene (klikk her for fullstendig oversikt over våre klinikker), inkludert i Oslo (Lambertseter) og Viken (Eidsvoll Sundet og Råholt), innehar en særegent høy faglig kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av smerter og skader. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp av terapeuter med ekspertise innenfor disse fagområdene.

Utredning og undersøkelse før tørrnåling

Hos våre klinikker tilhørende Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse vil du alltid få en grundig undersøkelse av dine plager. Dette er også viktig for å kartlegge hvilke muskler, sener, nerver og ledd som er involvert ved dine smerter. En slik undersøkelse vil også innebære en kartlegging av din muskelfunksjon og dine smertesensitive områder.

Palpasjon av muskler og sener

Fysioterapeuter og kiropraktorer er godt trente innenfor undersøkelse av muskler og sener. Palpasjon innebærer fysisk undersøkelse av strukturene med hendene. Her kjenner klinikeren etter flere mulige funn i muskelen. Blant annet vurderer man hvor sammentrukket muskelen kjennes ut, hvor smertesensitiv den er og om man kan kjenne fysiske knuter inne i selve muskelvevet eller senevevet.

– Vondtklinikkene: Vi er her for deg

Våre offentlig autoriserte klinikere ved Vondtklinikkene avdeling Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi på Eidsvoll Sundet har en særegen faglig interesse og kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av muskel, sene, nerve og leddplager. Vi jobber målbevisst for å hjelpe deg med å finne årsaken til smertene og symptomene dine – og deretter hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Oppsummering: Tørrnåling (dry needling) i Eidsvoll

Vi har to tverrfaglige klinikker i Eidsvoll kommune. Klinikken vår her på Eidsvoll Sundet og en på Råholt. Ved begge klinikker tilbyr vi tørrnåling og behandling med nåler. I tillegg til aktiv behandling vil vi også hjelpe deg ved å gi deg anbefalte rehabiliteringsøvelser. Husk også at du kan stille oss spørsmål ved å kontakte oss dersom du lurer på noe angående tørrnåling eller dine plager. Vi besvarer alle henvendelser.

«Alle våre kiropraktorer og fysioterapeuter er godt faglig trent innenfor behandling med nåler. Dette innebærer at du kan velge hvem som helst av våre klinikere på vår online timebestilling her når du ønsker denne typen av behandling.»

VIDEO: Øvelser mot muskelspasmer i nakken

I denne videoen nedenfor viser kiropraktor Alexander Andorff, som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor, fram et treningsprogram med øvelser mot anspente nakkemuskler og nakkekink. I tillegg til aktiv behandling kan en skumrulle være et svært godt egentiltak for egenmassasje mot muskelspenninger. Du kan lese mer om den anbefalte skumrullen her (produktanbefalingen åpner i et nytt leservindu).

Bli med i familien vår og abonner gratis på vår Youtube-kanal (lenken åpner i nytt vindu). På kanalen vår finner du en rekke gratis helseressurser og treningsprogrammer tilpasset dine plager og ulike diagnoser.

Har du noen spørsmål? Eller vil du bestille en time hos oss?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter, kontaktskjema eller på vår Facebook-side hvis du har noen spørsmål. For timebestilling har vi døgnåpen online timebestilling – slik at du kan finne konsultasjonstiden som passer best for seg selv. Du kan også gjerne ringe oss innenfor klinikkens åpningstider, men hvis mulig foretrekker vi at du bruker online timebestilling. Våre dyktige behandlere ser fram imot til å hjelpe deg. Hvis du ikke bor i nærheten av Eidsvoll Sundet kan du se en oversikt over våre andre tilhørende klinikker her (Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse)

– Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er offentlig autorisert helsepersonell som alltid jobber for å være i førersetet innen faglig kompetanse på utredning og behandling av muskel, nerve og skjelettlidelser. Hvis du ikke er i nærheten, så kan du også se en oversikt over våre andre klinikker i landet her. Blant annet i Oslo.

Trykk her eller på bildet nedenfor for å gå til Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter & Fysioterapi sin online timebestilling.

(klikk på bildet ovenfor eller her for å se ledige timer)

Telefon: 64 80 81 10

Epost: Eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Forskning og kilder

  1. Loizidis et al, 2020. The effects of dry needling on pain relief and functional balance in patients with sub-chronic low back pain. J Back Musculoskelet Rehabil. 2020;33(6):953-959.
  2. Secorun et al, 2023. Effectiveness of Dry Needling in Improving Pain and Function in Comparison with Other Techniques in Patients with Chronic Neck Pain: A Systematic Review and Meta-Analysis. Pain Res Manag. 2023 Aug 23:2023:1523834.

Bilder og kreditering

Coverbilde: iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 1478289322 Credit: AndreyPopov

Bilde 2 (muskelknuter): iStockPhoto (lisensiert bruk) Stock photo ID: 2065617269 Credit: Guzaliia Filimonova

Artikkel: Tørrnåling ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi (Akershus)

Skrevet av: Våre offentlig autoriserte kiropraktorer og fysioterapeuter ved Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse

Faktasjekket: Våre artikler baserer seg alltid på seriøse kilder, forskningsstudier og forskningstidsskrifter – slik som PubMed og Cochrane Library. Vennligst kontakt oss dersom du oppdager noe feil eller har kommentarer.