Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling

Ved Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi i Eidsvoll kommune utfører våre behandlere trykkbølgebehandling. Les mer om behandlingen her.

Trykkbølgebehandling er en moderne behandlingsform som er spesielt effektiv mot seneskader og senebetennelser. Men behandlingsteknikken har også dokumentert positiv effekt mot en lang rekke andre diagnoser.  Dette inkluderer langvarige halebeinssmerter og tennisalbue.¹ Alle våre klinikere her ved Vondtklinikkene avd. Eidsvoll Sundet er godt trent innenfor denne behandlingsteknikken. Husk at dersom du ikke er i nærheten av oss har Vondtklinikkene også andre klinikkavdelinger – blant annet i Oslo (lenken åpner i nytt leservindu).

– Trykkbølgebehandling fungerer ved at det bryter ned skadevev, for eksempel ved seneskader og muskelskader, og promoterer deretter tilheling og dannelse av nytt, friskt vev. Studier har også vist at det fører til angiogenese, som er dannelse av ny blodsirkulasjon til området. Dette forsterker reparasjonseffekten.

Hva er trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling er en ikke-invasiv behandlingsmetode som brukes til å behandle en rekke muskel- og skjelettlidelser. Den har vist seg å være effektiv for å lindre smerte og fremme reparasjonsprosessene i kroppen. Denne behandlingsformen bruker høyenergetiske sjokkbølger som sendes gjennom huden og inn i det berørte området.

– Stimulerer reparasjon og tilheling

En av de største fordelene med trykkbølgebehandling er at den kan stimulere kroppens naturlige helingsprosesser. Sjokkbølgene øker blodsirkulasjonen og fremmer vekst av nye blodkar, noe som igjen kan øke oksygentilførselen og næringsstoffene til det skadede området. Dette bidrar til å akselerere helbredelsen og reduserer også betennelsesreaksjoner.

Hva kan man behandle med trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling kan brukes til å behandle en rekke tilstander, inkludert:

 • Senebetennelse (tendinitt)
 • Seneskade (tendinose)
 • Plantar fascitt
 • Kalkskulder
 • Tennisalbue

Den kan også være effektiv for å løsne stramme muskler og redusere muskelspenninger. Behandlingen vil tilpasses individuelt basert på pasientens behov og tilstand.

Behandling av plantar fascitt (hælsmerter) med trykkbølge

Plantar fascitt er en vanlig årsak til hælsmerter som oppstår når bindevevet på undersiden av foten blir skadet og betent. Diagnosen kan være svært langdryg uten riktig behandling. Trykkbølgebehandling har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode for å lindre smerte og fremme naturlig reparasjon av plantar fascitt.

– Fremmer blodsirkulasjon i et område med lite sirkulasjon

Behandlingen øker sirkulasjonen og fremmer vekst av nye blodkar, noe som bedrer tilførselen av oksygen og næringsstoffer til det skadede området. Det er nemlig viktig å huske på at føttene våre er strukturene som ligger lengst borte fra hjertet – og derfor kan ha dårligere sirkulasjon. Flere studier har vist positive resultater ved bruk av trykkbølgebehandling for plantar fascitt. Pasienter har rapportert om reduksjon i smerte, forbedret gangfunksjon og økt livskvalitet etter behandlingen.²

Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er en del av det faglige nettverket Vondtklinikkene. Våre klinikkavdelinger ved Vondtklinikkene (klikk her for fullstendig oversikt over våre klinikker), inkludert i Oslo (Lambertseter) og Viken (Eidsvoll Sundet og Råholt), innehar en særegent høy faglig kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av smerter og skader. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp av terapeuter med ekspertise innenfor disse fagområdene.

Hva kan jeg forvente ved en behandlingstime med trykkbølgebehandling?

Under en trykkbølgebehandling vil du bli bedt om å ligge komfortabelt på behandlingsbenken mens terapeuten bruker trykkbølgemaskinen med en probe for å påføre trykkbølger på det berørte området. Du kan oppleve en følelse av trykk, pulsering eller mild smerte under behandlingen, men dette bør være tolererbart. Selve trykkbølgebehandlingen tar vanligvis mellom 5 og 10 minutter, avhengig av hvilken diagnose som behandles. Man følger nemlig alltid kliniske anbefalinger i forhold til hvilken diagnose det er, og dette avgjør hvor mange impulser man gir inn mot området.

– Kan gi lindring og forbedret funksjon

Etter en trykkbølgebehandlingssesjon kan du oppleve lindring av smerte og økt bevegelighet. Noen pasienter rapporterer også om økt energi og forbedret funksjon etter behandlingen. Det kan imidlertid være behov for flere behandlinger for å oppnå optimale resultater, avhengig av tilstanden som behandles. Det er vanlig med 4-8 behandlinger. Mer alvorlige tilfeller er, naturlig nok, de som også trenger flere behandlinger.

– Vondtklinikkene: Vi er her for deg

Våre offentlig autoriserte klinikere ved Vondtklinikkene avdeling Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi på Eidsvoll Sundet har en særegen faglig interesse og kompetanse innen utredning, behandling og rehabilitering av muskel, sene, nerve og leddplager. Vi jobber målbevisst for å hjelpe deg med å finne årsaken til smertene og symptomene dine – og deretter hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Helhetlig utredning og behandling

Før vi setter i gang med trykkbølgebehandlingen vil vi selvfølgelig alltid gjennomføre en funksjonell undersøkelse, og stille en diagnose. I tillegg til aktiv behandling vil du som pasient også kunne forvente å motta individuelt tilpassede rehabiliteringsøvelser. Noen av de andre behandlingsmetodene vi tilbyr inkluderer:

 • Fysioterapi
 • Idrettsskadebehandling
 • Lav-dose laserterapi
 • Leddmobilisering
 • Massasje og muskulære teknikker
 • Moderne kiropraktorbehandling
 • Rehabiliteringstrening
 • Senevevsbehandling
 • Traksjon
 • Triggerpunktbehandling
 • Tørrnåling

Oppsummering: Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling er en effektiv og trygg behandlingsmetode. Den har dokumentert positiv effekt mot en rekke diagnoser, og kan vise til at den medfører raskere reparasjon og fremmer naturlig tilheling. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål om denne behandlingsformen. Du kan også se på videoen nedenfor hvor vi snakker mer om trykkbølgebehandling av skuldersmerter.

VIDEO: Trykkbølgebehandling mot skuldersmerter

I denne videoen nedenfor viser kiropraktor Alexander Andorff, som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor, fram hvordan trykkbølgebehandling fungerer mot skuldersmerter.

Bli med i familien vår og abonner gratis på vår Youtube-kanal (lenken åpner i nytt vindu). På kanalen vår finner du en rekke gratis helseressurser og treningsprogrammer tilpasset dine plager og ulike diagnoser.

Har du noen spørsmål? Eller vil du bestille en time hos oss?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter, kontaktskjema eller på vår Facebook-side hvis du har noen spørsmål. For timebestilling har vi døgnåpen online timebestilling – slik at du kan finne konsultasjonstiden som passer best for seg selv. Du kan også gjerne ringe oss innenfor klinikkens åpningstider, men hvis mulig foretrekker vi at du bruker online timebestilling. Våre dyktige behandlere ser fram imot til å hjelpe deg. Hvis du ikke bor i nærheten av Eidsvoll Sundet kan du se en oversikt over våre andre tilhørende klinikker her (Vondtklinikkene – Tverrfaglig Helse)

– Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er offentlig autorisert helsepersonell som alltid jobber for å være i førersetet innen faglig kompetanse på utredning og behandling av muskel, nerve og skjelettlidelser. Hvis du ikke er i nærheten, så kan du også se en oversikt over våre andre klinikker i landet her. Blant annet i Oslo.

Trykk her eller på bildet nedenfor for å gå til Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter & Fysioterapi sin online timebestilling.

(klikk på bildet ovenfor eller her for å se ledige timer)

Telefon: 64 80 81 10

Epost: Eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Forskning og Kilder

 1. Aydin et al, 2020. The Efficacy of Extracorporeal Shock Wave Therapy for Chronic Coccydynia. Med Princ Pract. 2020 Sep; 29(5): 444–450.
 2. Melese et al, 2022. Extracorporeal shock wave therapy on pain and foot functions in subjects with chronic plantar fasciitis: systematic review of randomized controlled trials. Disabil Rehabil . 2022 Sep;44(18):5007-5014.

Artikkel: Trykkbølgebehandling ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Skrevet av: Våre offentlig autoriserte kiropraktorer og fysioterapeuter ved Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse

Faktasjekket: Våre artikler baserer seg alltid på seriøse kilder, forskningsstudier og forskningstidsskrifter – slik som PubMed og Cochrane Library. Vennligst kontakt oss dersom du oppdager noe feil eller har kommentarer.