Moderne Kiropraktikk | Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi

En moderne kiropraktor har lengre utdanning som gir grunnlag i forbedret muskuloskeletal kompetanse.

Dette gjør en moderne kiropraktor enda bedre skikket til å utrede og behandle alle smerter og feilfunksjoner i muskler, sener og ledd. Som er selve grunnlaget for moderne kiropraktikk.

I artikkelen nedenfor vil du kunne lese mer om hvordan en moderne kiropraktor kan hjelpe deg med din problematikk.

Helhetlig Behandling av Muskler, Sener og Ledd

Våre klinikker sikter alltid på å være innen eliten når det kommer til toppkompetanse innen utredning og behandling av muskuloskeletale diagnoser.

Hos oss vil du møte en helhetlig og moderne tilnærming – som kommer deg til gode.

Større Utvalg av Behandlingsmodaliteter

En moderne kiropraktor har flere verktøy i behandlingsverktøykassen – og vet at det ikke alltid er hammeren som er den beste løsningen.

Ved å tilpasse og bruke riktig behandlingsmetode til den individuelle problemstillingen – så vil man kunne oppnå bedre resultater både kortsiktig og langsiktig. Vi innehar blant annet kompetanse og utstyr for bruk av:

 • Laserterapi (MSK)
 • Manuelle Behandlingsteknikker
 • Moderne Leddbehandling
 • Muskulær Terapi
 • Nervetensjonsbehandling
 • Senevevsverktøy
 • Slyngetrening og RedCord
 • Terapeutisk Ultralyd
 • Treningsveiledning og Hjemmeøvelser
 • Trykkbølgebehandling

For å bruke et konkret eksempel:

Forskning har vist at implementering av laser i behandling av seneskader og senerupturer fører til raskere tilheling, smertelindring og funksjonell forbedring (1, 2).

En moderne kiropraktor vil ved slike tilfeller, hvis indisert, benytte denne typen av behandling som en del av behandlingsopplegget – som resulterer i at pasientens seneskade blir betydelig bedre.

Hvis samme pasient hadde gått til en mindre kompetent kliniker – så ville de kanskje ikke oppnådd de samme optimale resulatene.

Helhetlig Muskuloskeletal Behandling kan Blant Annet gi Følgende Positive Helsereaksjoner:

 • Forbedret Bevegelighet
 • Mer Funksjonalitet i Hverdagen
 • Mindre Hodepine og Svimmelhet
 • Mindre Smerter fra Muskler og Ledd
 • Mindre Stivhet i Hverdagen
 • Nedbryting av Skadevev
 • Sterkere Muskler og Sener
 • Stimulering av Tilheling i Muskler og Sener
 • Redusert Forekomst av Kramper
 • Reduksjon i Nervetensjon (Bedre plassforhold)
 • Økning i Blodsirkulasjon i de Behandlede Områdene
 • Økning i Kollagenproduksjon i Behandlede Sener

Behandlingsmetoder

Intramuskulær Akupunktur (IMS)

Nålebehandling

Våre klinikere har høy kompetanse innen bruken av nålebehandling – også kjent som intramuskulær akupunktur, intramuskulær stimulering eller tørrnåling. Dette er et nyttig behandlingsverktøy mot blant annet dyp muskelproblematikk. Les mer om denne teknikken her.

Massasje og Muskelterapi

Vi tilbyr en rekke ulike former av massasje som kan hjelpe deg med å løsne opp i anspente og smertefulle muskler. Les mer om de ulike variantene av massasje (inkludert idrettsmassasje og velværemassasje) som vi benytter oss av her.

Laserterapi (MSK)

Laserterapi

Behandling av muskuloskeletale diagnoser i muskler, nerver og sener med laser er uten bivirkninger – og kan vise til godt dokumenterte effekter (1). Forskning har bevist at det kan behandle seneskader, senebetennelser og stimulere raskere tilheling ved muskelskader. En meget populær behandling for både mosjonister og toppidrettsutøvere. Les mer om denne toppmoderne behandlingen her.

Svimmelhetsbehandling

Svimmelhet

Krystallsyken er, i kombinasjon med, nakkerelatert svimmelhet, blant de vanligste årsakene til at personer blir svimle og opplever ødeleggende svimmelhets-symptomer i hverdagen. Våre klinikere er utdannet innen reposisjoneringsmanøvre og behandlingsmodaliteter som kan hjelpe deg.
Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med svimmelheten her.

Terapeutisk Ultralyd

Terapeutisk ultralyd bruker lydbølger for å stimulere reparasjon og tilheling muskler, sener og ledd. Behandlingsmetoden har dokumentert virkning på flere muskuloskeletale tilstander – inkludert seneskader (1), muskeltraumer (2) og revmatisk artritt (3). Behandlingen har ingen kjente bivirkninger. Les mer om denne skånsomme, men effektive, behandlingen her.

Hvordan Skiller Moderne Kiropraktikk seg ut?

Utdanningen (6-årig universitetsutdanning inkludert ett år i turnus) og konstant faglig videreutvikling er den primære forskjellen. Man vet nå at ved å kombinere tradisjonell leddbehandling med andre behandlingsmetoder – så vil man få enda bedre resultater.

Pasienter flest ønsker en kliniker som kan hjelpe dem på best mulig måte – og som kan tilpasse utredning og behandling til akkurat deres problemstilling. En moderne kiropraktor kan hjelpe deg med alle muskel, sene og leddproblemer.

Moderne kiropraktikk er altså best egnet for deg som ønsker å få maksimalt ut av behandlingene – uten å måtte oppsøke en rekke forskjellige terapeuter.

Bedre Kompetanse gir mer Målrettet Behandling for Alle Aldre

Ettersom vi tilpasser behandlingen til den enkelte etter en grundig klinisk undersøkelse, så er det slik at behandlingen egner seg for alle. Vi tar nemlig dagsform, alder, funn fra klinisk undersøkelse og kjente sykdommer inn i beregningen ved behandlingsoppsett.

Våre utredninger og behandlinger egner seg for alle aldre – og alle pasientgrupper. Pasientene våre er derfor i spekteret null til 100 år – og behandlingen er tilpasset deretter.

Dette er nok også grunnen til at mange med spesielle forutsetninger og tilstander – slik som revmatiske diagnoser, kroniske smerter, benskjørhet, betydelig artrose og høy alder ofte velger oss framfor mindre tilpasningsdyktige terapeuter.

Mange er nærmest redde for å behandle visse pasientgrupper  – men dette bunner nok bare i manglende kunnskap. Våre klinikker derimot er laget for å kunne hjelpe alle.

Klientanbefalinger

«Alexander er dyktig, kunnskapsrik og hyggelig. Han har gitt meg god behandling og oppfølging. Alexander har min fulle tillit. Veldig synd at du flytter fra Elverum, men det er verdt reisen til Eidsvoll for å fortsette behandling.»

«Jeg opplever Alexander som imøtekommende og hyggelig. Han har mye kunnskap og ekspertise og tar pasienten på alvor. Har fått trygg og god behandling samt gode behandlingsplaner, og han gir god informasjon og gode råd underveis.»

«En utrolig dyktig, kunnskapsrik, profesjonell og engasjert kiropraktor som har hjulpet meg med ulike plager i mange år. Et varmt menneske som ser og forstår deg, og strekker seg langt for at man skal bli kvitt de utfordringer man har. Anbefaler han på det sterkeste!»

«Mitt første besøk hos kiropraktor, og det var en meget bra og behagelig person jeg møtte. Så synd at Alexander skal slutte i Elverum! Eidsvoll er midt mellom Oslo og Elverum og jeg tar gjerne turen dit. Lykke til i ny jobb, på et nytt sted.»

«Dyktig, imøtekommende og alltid blid! Har redda ryggen min så mange ganger. Super fornøyd!»

«En meget dyktig kiropraktor som jeg har 100% tillit til. Han har tatt bort mye smerte fra skuldre og albue som jeg ikke trodde var mulig. Har mye å takke han for. Utrolig trist at han drar fra Elverum, men han kommer til å gjøre seg bemerket dit han kommer også. Takker for all god hjelp. Ønsker deg lykke til videre i livet – og med den nye jobben, Alexander!»

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi