Magnus Wibstad

Kiropraktor (MNKF – Medlem av Norsk Kiropraktorforening)

Kontaktinformasjon: Almenn- og Idrettskiropraktor / 64 80 81 10 / TIMEBESTILLING / eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Magnus Wibstad er allmenn- og idrettskiropraktor ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi. I denne artikkelen vil du bli bedre kjent med ham.

«Hei! Jeg ønsker å se akkurat deg som en helhet og hjelpe deg til å nå dine mål med trygg behandling og en tilrettelagt plan. Jeg ønsker at du skal føle deg sett, hørt, forstått og respektert når du kommer til meg, og så skal vi jobbe sammen om å nå målene. Hos meg skal du som pasient alltid føle deg godt ivaretatt og du skal vite at jeg alltid gjør mitt genuint beste for å oppnå bedring. Gleder meg til å se deg!»

Kort fortalt

– Offentlig autorisert kiropraktor

– Medlem av Norsk Kiropraktorforening (MNKF)

– Tilbyr moderne utredning, behandling og rehabilitering

– Aktiv idrettsutøver innen styrkeløft (NM)

– Jobber aktivt med idrettsutøvere

– Jobber aktivt med utredning og behandling av svimmelhet og hodepine

– Særegen interesse av helhetlig behandling mot langvarige og kroniske smerter

– Behandler alle plager i muskler, sener, nerver og ledd

– Tilbyr rehabilitering etter skader og operasjoner

– Magnus bruker moderne behandlingsmetoder og apparater. Han bruker blant annet kiropraktorbehandling, leddmobilisering, nålebehandling, triggerpunktbehandling, idrettsmassasje, muskulære teknikker, bindevevsteknikker, massasje, traksjon, trykkbølgeapparat og muskuloskeletal laserterapi.

Profesjonell Kiropraktor med Betydelig Faglig Ekspertise

Magnus er virkelig en person som alltid setter pasienten først. Hos ham kan du alltid være sikker på at du vil bli hørt – og at han vil gjøre sitt aller ytterste for at dere sammen skal nå målene.

– Evidensbasert og Moderne for Best Resultater

Magnus er en evidensbasert kiropraktor som utreder, behandler og rehabiliterer alle typer av smerter og feilfunksjon i muskler, sener, bindevev, nerver og ledd. Dette inkluderer også nervesmerter – slik som ved isjias og prolaps.

Magnus er kjent for å være faglig interessert, og jobber alltid med å utvikle seg selv som kiropraktor. Han er også en av landets sterkeste og konkurrerer i NM innen styrkeløft. Noen av interesseområdene han er spesielt interessert i inkluderer:

 • Nakke og kjevesmerter
 • Ryggsmerter (inkludert lumbago)
 • Skuldersmerter
 • Muskelsmerter og triggerpunkter
 • Seneskader og senebetennelser
 • Nervesmerter i armer og bein (inkl prolaps og isjias)
 • Svimmelhet
 • Hodepine
 • Ekstremitetsbehandling (fot, ankel, albue og håndledd)
 • Kroniske smertesyndromer

Les mer om Magnus og hans interesseområder nedenfor.

«For en kjernekar! En fantastisk kollega som alltid hungrer etter å utvikle seg selv klinisk og profesjonelt. Gjennomsyret av en utrolig profesjonell holdning og en genuin interesse for å få pasientene sine bedre – både med tanke på funksjonell bedring og smertelindring.»

Vondt i nakken

Særskilte Fagkompetanseområder

Magnus har, som mange andre, noen spesialområder han er ekstra interessert i – men det er veldig viktig å få fram at han jobber med muskler, ledd, nerver og sener i hele kroppen. Så ikke vær i tvil om at han kan hjelpe deg med dine problemer. Hos Magnus vil du kjenne deg trygg og ivaretatt.

 • Nakke og Kjeve

kink i nakken

Nakkesmerter og stivhet i nakken er fryktelig plagsomt. Vanligvis skyldes redusert funksjon i nakken en kombinasjon av muskulære spenninger, stramme sener og hypomobile nakkeledd. Over tid kan disse bli gradvis verre og føre til både nakkehodepine og nakkesvimmelhet – kjent som henholdsvis cervikogen hodepine og cervikogen svimmelhet. Magnus er opptatt av å finne selve årsaken til smertene, og behandler deretter helhetlig med muskelteknikker, nålebehandling, traksjon og leddmobilisering.

– Kjevespenninger og TMD syndrom

Langvarige kjeveplager, slik som muskelknuter i kjevemuskulaturen, kan føre til problemer i kjeveleddet. Komplekse kjevesmerter er også kjent som TMD syndrom. Ta kontakt med Magnus dersom du har smerter i kjeven og kjevehodepine. Han vil hjelpe deg med å kartlegge muskulære spenninger, og jobbe aktivt inn mot disse.

 • Ryggsmerter

ryggsmerter

Veldig mange forbinder kiropraktorbehandling med effektiv behandling mot ryggsmerter. Men det er viktig å huske på at dette ikke er det eneste området kiropraktorer behandler med god effekt. Når vi snakker om ryggsmerter, deler vi dette inn i både akutte og kroniske ryggsmerter, samt en klassifisering basert på hvor i ryggen smertene sitter.

– Lumbago i korsryggen

Lavryggen, også kjent som korsryggen, er det området som kanskje oftest rammes av kink og akutte hekseskudd. Vanligvis skyldes disse smertene en kombinasjon av muskelspenninger og redusert leddbevegelighet. Dòg er det også mange som plages med langvarige korsryggsmerter – og her må man, naturlig nok, ha en annen tilnærming enn ved mer akutte ryggsmerter. Her kan du lese mer om hvordan vi behandler korsryggsmerter, både akutt lumbago og mer langvarige varianter.

– Brystryggen: Smerter mellom skulderbladene

Brystryggen er navnet på øvre og midtre del av ryggen. Denne består av 12 ryggvirvler, fra T1 (øverste brystryggsvirvel) til T12 (nederste brystryggsvirvel ved overgangen til korsryggen). Smerter i brystryggen oppstår ofte interscapulært, altså mellom skulderbladene, og kan gi både smerter og stivhet. Tilpasset leddmobilisering, muskelbehandling og tøyninger er noen av behandlingsteknikkene som Magnus bruker for å løse opp i denne typen av feilfunksjon og smerter.

 • Skuldersmerter

Skuldersmerter

Som aktiv idrettsutøver er Magnus opptatt av god funksjon i skuldrene. Han konkurrerer med norges sterkeste innenfor styrkeløft – og er avhengig av ekstremt finjustert funksjonalitet og bevegelighet i skuldrene sine. Dette har også gjort at han er særegent interessert i å hjelpe personer som plages med skuldersmerter og skulderskader.

 • Muskelsmerter og Triggerpunkter

Magnus vet at veien til best resultater ligger i å kombinere behandlingsteknikker i henhold til pasientens plager. Han bruker derfor en rekke muskulære behandlingsteknikker i sin behandling, inkludert massasje, bindevevsbehandling, tøying, triggerpunktbehandling og aktiv bløtvevsbehandling.

– Behandling av skadevev og arrvev

Skadevev i muskler, bindevev og sener gir grunnlag for både smerter og nedsatt funksjon. Aktiv behandling rettet inn mot det skadde vevet vil hjelpe til med å stimulere tilheling, økt sirkulasjon og reparasjon. Etter hvert, ofte etter bare noen få behandlinger, vil du også kunne merke deg at musklene vil kjennes løsere og mer fleksible ut.

 • Seneskader og senebetennelser

På samme måte som at muskelvev kan bli gradvis mer og mer skadet, så kan det samme skje i senevev også. Etterhvert som at senevevet blir gradvis mindre fleksibelt, vil det også gjerne danne seg fortykket skadevev i området – som videre vil begrense tilhelingsevne og gi økt risiko for seneskader.

– Aktiv behandling og rehabilitering av sener

Seneskader og senebetennelser responderer vanligvis godt på fysikalsk behandling. I mange tilfeller kan det også være aktuelt og fordelaktig å benytte seg av senevevsverktøy (også kjent som IASTM eller Graston), muskuloskeletal laserterapi og / eller trykkbølgebehandling. Vanlige områder og diagnoser ved seneskader inkluderer:

 • Triggerfinger og triggertommel
 • Plantar fascitt (under foten i framkant av hælen)
 • Seneskade eller senebetennelse i skulderen (supraspinatus-senen er oftest påvirket)
 • Trokantertendinitt (senebetennelse i hoften)
 • Senebetennelse eller seneskade i kneet (for eksempel Jumpers Knee)
 • Nervesmerter i Armer og Bein

Et bilde som viser ulike dermatomer ved nakkeprolaps

 • Prolaps i rygg eller nakke
 • Isjias og isjialgi
 • Piriformis syndrom (nerveirritasjon i setet)
 • Scalenii syndrom (nerveirritasjon i nakkegropen)
 • Karpaltunnelsyndrom

Nerver er kjekke å være på godfot med – for nervesmerter og nerveirritasjon er nemlig ikke noe morsomt. I punktlisten ovenfor ser du noen av de forskjellige typer av nervesmerter som kan oppstå. Avhengig av hvilken nerverot som er påvirket vil man kunne oppleve redusert sensorikk (tap av hudfølelse), nedsatt koordinasjon og finmotorikk. Over tid kan langvarig nerveavklemming føre til muskelsvinn og senvirkninger – så det er viktig å ta symptomene på alvor så tidlig som mulig, og å få de utredet.

– Tilpassede øvelser i henhold til nervesmertene

Magnus hjelper deg også med å sette i gang med riktige rehabiliteringsøvelser til riktig tid. Mange er nemlig usikre på hva de bør gjøre når det kommer til nerveirritasjon og nerveavklemming. Etter hvert som den fysikalske behandlingen og de gitte øvelsene gir bedring, vil man deretter gå over på progresjonsøvelser.

 • Svimmelhet

svimmelhet-eidsvoll

Magnus kan hjelpe deg med utredning, behandling og vestibulære øvelser ved svimmelhet. To av de vanligste årsakene til svimmelhet inkluderer krystallsyken og nakkesvimmelhet (cervikogen svimmelhet). Ved krystallsyken kan Magnus, eller en av våre andre behandlere, utføre en reposisjoneringsmanøver (Epleys manøver) for å tilbakestille otolittene i indre øret.

 • Hodepine

Svimmelhet

Stresshodepine, migrene og nakkehodepine er blant de vanligste hodepinene. Mange opplever betydelig bedring,  både i form av redusert frekvens og intensitet, etter fysikalsk behandling. Blant annet har intramuskulær akupunktur dokumentert effekt mot stresshodepine og migrene. Med tanke på hvor ødeleggende og frustrerende hodepine faktisk er – så gjør du lurt i å ta en tur til Magnus for en helhetlig vurdering. Han har vanligvis en helhetlig og gjennomtenkt løsning på lur.

 • Ekstremitetsbehandling (fot, ankel, albue og håndledd)

Som nevnt er Magnus opptatt av god funksjon i hele kroppen – som inkluderer både nedre ekstremiteter (beina) og øvre ekstremiteter (armene). Dette innebærer at han er veldig dyktig når det kommer til behandling og rehabilitering av plager og smerter i føtter, knær, ankler, albuer og håndledd også. Vanlige plager i disse områdene inkluderer:

 • Tennisalbue og golfalbue
 • Stive ankler
 • Leddrestriksjoner i fot eller ankel
 • Plantar fascitt
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Triggerfinger og triggertommel
 • Kroniske Smertesyndromer og Revmatisme

De aller fleste er kjent med vårt engasjement for pasienter med kroniske smerter og revmatiske lidelser. Vi er opptatt av at disse pasientgruppene skal få den respekten de fortjener, og bli hørt på lik linje med alle andre. Alle våre avdelinger tilhørende Vondtklinikkene holder foredrag for revmatikerlag og helsepersonell vedrørende denne tematikken. Hos Magnus kan altså alle pasienter med disse diagnosene føle seg trygge på at de vil bli forstått, lyttet til og respektert. Sammen vil vi finne den beste løsningen for akkurat deg og dine plager.

Bestill Time hos kiropraktor Magnus Wibstad her

For å bestille time hos Magnus kan du bruke vår døgnåpne online timebestilling (via knappen nedenfor) eller ringe oss i klinikkens åpningstider. Vi setter stor pris på, hvis mulig, at du benytter deg av online timebestilling. Dersom du har noen spørsmål du ønsker å få besvart før du setter opp time kan du også sende oss en melding på Facebook-siden vår (lenken åpner i nytt vindu) eller via kontaktskjemaet vårt. Vi ser fram i mot til å høre fra deg.

Til Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi er du hjertelig velkommen uten legehenvisning. Ved medisinsk indisert behov har våre klinikere også henvisningsrett til bildediagnostikk og sykmeldingsrett.