Sindre Rydvang

Kiropraktor Sindre Rydvang

Moderne Kiropraktor (Offentlig autorisert, MNKF)

Kontaktinformasjon: Kiropraktor / 64 80 81 10 / TIMEBESTILLING / eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

– Mastergrad (M.Sc. Kiropraktikk m/ Utmerkelse) ved anerkjente AECC University, i Bournemouth, England.

– Medlem av Norsk Kiropraktorforening (MNKF)

– Sertifisert Medlem av FIFA Medical Network (MFMN)

– Jobber aktivt med fotballspillere, friidrettsutøvere og håndballspillere.

– Medforfatter med kollega Alexander Andorff på faglitteratur om utredning og behandling av smerter i hofter og knær

– Faglig dyktig og tilbyr moderne, evidensbasert utredning og behandling.

– Sindre benytter moderne behandlingsteknikker og apparater. Blant annet kiropraktisk leddjustering og leddmobilisering, muskulær behandling, intramuskulær akupunktur, idrettsmassasje, laserterapi og sjokkbølgebehandling. I tillegg til disse behandlingsteknikkene er han også opptatt av å gi tilpassede treningsøvelser i henhold til smerteproblematikken.

Helhetlig Sportskiropraktor med Anerkjent Kompetanse

Sindre er en moderne kiropraktor som brenner for faglig kompetanse. Dette reflekteres i at han er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor – og dermed besitter et bredt spekter av kompetanse innen utredning og behandling av muskel, nerve og skjelettplager.

Sindre kombinerer ulike behandlingsteknikker med en grundig utredning – og jobber aktivt for å kunne gi deg langvarig bedring. I fagmiljøet er han kjent for å være faglig dyktig, grundig og veldig profesjonell. Han er særlig interessert i:

 • Akutte og kroniske nakkeplager
 • Akutte og langvarige ryggsmerter
 • Hodepine og Migrene
 • Knesmerter, Kneartrose og Hofteplager
 • Kontorplager (Inkludert albuesmerter, skuldersmerter og øvre kryss holdning)
 • Ryggprolaps
 • Revmatiske Smerter og Artroseplager (Inkludert fibromyalgismerter)
 • Svimmelhet og Krystallsyken

Les mer om Sindre sine interesseområder nedenfor.

«Jeg er stolt over å få ha Sindre som min kollega! En god venn som jeg virkelig kan anbefale til alle som ønsker en grundig utredning og behandling av sine muskel, nerve og skjelettlidelser. Gjennomprofesjonell, flink til å lytte, vennlig og utrolig dyktig.»

Særskilte Kompetanseområder:

Det er viktig å innlede med at Sindre utreder og behandler alle plager i muskler, sener, nerver og ledd. Meningen med denne delen er å framheve områder som han er spesielt interessert i.

 • Akutte og Langvarige Nakkeplager

Svimmelhet

Hvis du er plaget med nakkesmerter, både av mer akutt sort eller kronisk variant, så er Sindre riktig kliniker for deg. Nakkesmerter er ofte komplekse, og består gjerne av flere faktorer i muskler, ledd og nærliggende anatomiske områder – slik som øvre rygg og skuldre. Derfor er det viktig med en helhetlig og moderne tilnærming når vi utreder og behandler nakkesmerter.

Ved nakkebehandling kombinerer han derfor behandling av muskulatur og leddrestriksjoner. Dette kan innebære tørrnåling, akupressur og idrettsmassasje. Videre kombineres dette gjerne med tilpasset leddmobilisering i nakke, skuldre og brystryggen for å normalisere bevegelsesutslagene.

 • Akutte og Kroniske Ryggsmerter

ryggsmerter

Det er slitsomt å ha vondt i ryggen. Mange som blir gående med ryggsmerter over tid merker hvor mye det tærer på både psykisk og fysisk. Et akutt ryggkink kan også snu opp ned på hverdagen. Forskning har vist at tidlig behandling kan redusere smertevarigheten og få deg raskere på rett kjøl igjen. Sindre jobber aktivt med utredning og behandling av ryggsmerter i forskjellige kategorier – både akutte smerter og kroniske ryggsmerter.

Forskjellige typer av ryggsmerter som Sindre behandler inkluderer:
 • Kroniske ryggplager
 • Leddlåsninger
 • Lumbago (korsryggsmerter)
 • Muskelsmerter i ryggen
 • Nerveirritasjon i ryggen
 • Ryggkink (akutte ryggsmerter)
 • Prolaps i ryggen (ryggprolaps)
 • Ryggstivhet
 • Hodepine og Migrene

kink i nakken

Ved utredning av hodepine er det veldig viktig å kartlegge flere faktorer. Dette inkluderer undersøkelse av muskelfunksjon, leddbevegelighet, nervetensjon og kostholdsvaner. Veldig ofte kan en kombinasjon av fysikalske behandlingsmetoder, rådgivning og individualiserte øvelser redusere hodepinefrekvens og intensitet.

Visste du at hodepine er regnet som et av de mest hverdagsødeleggende symptomene vi har har? Vondt i hodet kan gi dårlig humør, lav energi og gå utover sosiale relasjoner. Vi hjelper deg gjerne med å kartlegge og utrede din hodepine. På denne måten kan vi ta tak i de ulike faktorene og hjelpe deg på veien til en hverdag uten, eller med mindre, hodepine.

Knesmerter, Kneartrose og Hofteplager

hoftebehandling

Sindre er sertifisert i FIFA Medical Network. Dette er et sertifikat bestående av hele 42 kurs innen idrettsmedisinsk utredning og behandling av, primært sett, idrettsskader. En grundig undersøkelse av knefunksjonen vil ofte kunne gi gode svar på hva som står bak smerter i knær og hofter. Forskning har også vist at manuelle behandlingsteknikker har godt dokumentert effekt på artrose i knær og hofter.

Knærne skal bære deg resten av livet – så vi ber deg pent om å ta knesmerter på alvor. Smertesignaler er nemlig kroppens eget advarselsystem. Et system som forteller deg at det er på tide å gjøre noe med kneplagene. Vi innehar også laserapparat og toppmoderne trykkbølgemaskin for behandling av seneskader og senebetennelser i knær og hofter. Du kan lese flere av våre informasjonsguider om kneproblemer her – for eksempel disse guidene om kneartrose eller meniskskade i kneet.

 • Kontorplager (Inkludert albuesmerter, skuldersmerter og øvre kryss holdning)

Sliter du med datanakke?

Hjemmekontor har blitt mer og mer vanlig. Det tillater ofte en mer fleksibel dag, men i samme slengen fører det gjerne til dårligere ergonomiske forhold og mindre ‘mikropauser’. Vi har sett en betydelig økning i muskel og leddplager i nakke og skuldre, men også andre kontorplager som musearm, albuesmerter og stive skuldre. Heldigvis er det hjelp å få. Sindre jobber aktivt inn for å gi kontorarbeidere en bedre hverdag, og holde dem i arbeid uten sykefravær. Nettopp derfor har vi flere samarbeidsavtaler med bedrifter i vår tverrfaglige klinikk. Forskning har vist at tilgang på fysikalsk behandling og tidlig intervensjon kan redusere antall sykedager blant ansatte.

 • Prolaps i Ryggen (Ryggprolaps)

Prolaps i Ryggen - Avklemming av L3 nerveroten

Det er ofte en biomekanisk årsak til at du har blitt rammet av et ryggprolapsNettopp derfor er det ofte nødvendig å gjøre forandringer i hverdagen og den biomekaniske funksjonaliteten for å snu trenden. Ved å legge til rette for bedre funksjon i muskler, bløtvev og ledd kan man også legge til rette for raskere skivetilheling. Lav-dose laserterapi har blant annet vist gode resultater når det kommer til behandling av skiveprolaps (1).

Sindre vil hjelpe deg med utredning og behandling av ryggprolaps. Dette innebærer at man blant annet kartlegger hvilke nerver som er avklemt eller irritert, og at man deretter sikter seg inn mot selve årsaken til prolapsproblematikken. En grundig undersøkelse er ofte nøkkelen som legger til rette for de beste resultatene. Nerversmerter og nerveavklemming bør tas på det høyeste alvor, da langvarig avklemming av nerver kan føre til varige skader på nervevevet. Nummenhet og strålende smerter ned i beinet er symptomer som tyder på at det har gått veldig langt.

Hos oss skal du føle deg komfortabel og trygg. Vi bruker moderne behandlingsteknikker i henhold til den individualiserte kasusen. Behandlingen kombineres med instruksjon i tilpassede treningsprogrammer for å gi ytterligere bedring. Dersom det er medisinsk indisert har våre offentlig autoriserte klinikere også henvisningsrett til bildediagnostisk utredning (inkludert MR bilder).

 • Revmatiske Smerter (Inkludert fibromyalgismerter)

Ved våre avdelinger jobber vi gjerne tett sammen med lokale revmatikerforeninger. Dette er nemlig en pasientgruppe som dessverre har mye smerter i muskler og ledd. Sindre jobber daglig med pasienter som er rammet av fibromyalgi (bløtvevsrevmatisme), revmatisk artritt og Bekhterevs. Kontakt oss gjerne, og les vår store guide om bløtvevsrevmatisme, hvis du lurer på om vi kan hjelpe deg med dine revmatiske smerter og revmatisme-diagnose. Vi har også avholdt og holder årlige foredrag for lokale revmatikerlag, blant annet Eidsvoll Revmatikerlag.

 • Svimmelhet og Krystallsyken

Svimmelhet troner, foran hodepine, som det udiskutable mest dehabiliterende symptomer vi kan rammes av. Dette betyr altså at det går hardest utover hverdagens gjøremål. Det er jo neimen ikke lett å få gjort mye fornuftig når hodet eller omgivelsene spinner rundt og rundt. Heldigvis er det slik at de to vanligste årsakene til svimmelhet, krystallsyken og nakkesvimmelhet, også ofte responderer veldig godt på riktig behandling. Vi mottar også pasienter direkte fra leger og legespesialister for vurdering – og eventuell behandling.

Sindre vil hjelpe deg med både undersøkelse og behandling av svimmelhetsplager. Vi arbeider aktivt inn mot å finne årsaken til at du er svimmel, og så tilpasser vi behandlingen ut fra disse symptomene. Når vi behandler krystallsyke gjøres reposisjoneringsmanøver i henhold til hvilken buegang og side som er rammet.

 • Utredning og Undersøkelse av Kroniske Smerter

Kiropraktikk

Sindre er en empatisk og vennlig kliniker. Han er også utreolig profesjonell og grundig i sine funksjonelle undersøkelser. Hvis du er rammet av kroniske smerter og feilfunksjoner, så er Sindre riktig terapeut for deg. Han jobber tett inn mot kroniske smertepasienter og deres avanserte smertebilde. Han mottar ofte pasienter som kommer langveis fra for hans faglige kompetanse.

Bestill Time hos Sindre her

Dersom du ønsker å bestille time hos Sindre kan du enten benytte deg av vår døgnåpne online timebestilling (via knappen nedenfor) eller ringe oss innenfor klinikkens åpningstider. Dersom du har noen spørsmål du ønsker å få besvart før du setter opp time kan du eventuelt sende oss en melding på Facebook-siden vår (lenken åpner i nytt vindu) eller via kontaktskjemaet vårt. Vi ser fram i mot til å høre fra deg.

Ved Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi ser vi oftest pasienter fra Eidsvoll Sundet, Eidsvoll Verk, Minnesund, Nord-Odal, Nes og Feiring. Men vi mottar også regelmessige anbefalinger og henvisninger fra andre nærliggende områder – slik som Lillestrøm, Jessheim og Skarnes.