Alt du Bør Vite om Artrose i Knærne

Alt du Bør Vite om Artrose i Knærne

I denne artikkelen vil du lære mer om artrose i knærne, og hva du kan gjøre med det. Svært mange kan få sterkere og friskere knær med hjelp av aktive tiltak.

Mange tror at de må leve med smerter grunnet artrose i knærne, men det er ofte feil. Sannheten er at man ofte kan få det betydelig bedre – selv med relativt enkle grep. I denne guiden vil vi kaste mer lys på en tilstand som rammer så mange, men som likevel ikke får den oppmerksomheten den trenger. Vi har også lagt ved tilpassede treningsvideoer mot slutten av artikkelen. Disse er tilpasset for deg med kneartrose.

Aktiv behandling kombinert med korrigerende øvelser gir sterkere og friskere knær

Vi ønsker også å vektlegge at aktive behandlingsmetoder, slik som terapeutisk laser og intramuskulær stimulering (tørrnåling), kan vise til svært gode resultater mot kneartrose. Blant annet i form av forbedret kneleddsbevegelighet og sterkere blodsirkulasjon. I tillegg til fysiske forbedringer i brusk og leddoverflaten. Med andre ord kan en slik aktiv tilnærming bidra til at du får både sterkere og friskere knær igjen.

– Vi er skikkelige kneartrosenerder

Ved Vondtklinikkene avd. Eidsvoll Kiropraktorsenter & Fysioterapi har vi en interesse litt utenom det vanlige for artrose, slitasje i ledd og forkalkninger. Dette skyldes særlig at vi ser hvor manglende kompetansen innen dette feltet er på mange områder. Vi ser stadig pasienter som har blitt fortalt at «de må leve med smertene» eller lignende – selv om man vet at forskningen og evidensen tilsier noe helt annet. Man kan leve et godt og aktivt liv med artrose, og ikke minst redusere smerter og dysfunksjon.

Hvis du ønsker at vi skal undersøke og eventuelt behandle dine artroseplager, så står du fritt til å kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Sammen vil vi jobbe for å gi deg en hverdag med bedre funksjon og bruk av knærne.

Gode tips: Vi levende er opptatt av å hjelpe våre pasienter på alle plan, og dette innebærer også å komme med konkrete anbefalinger og råd i forhold til selvhjelp og ergonomiske tilpasninger. Ved kneartrose er en av de mest kjente anbefalingene bruk av knestøtte med kobberinfusjon, som både avlaster og stabiliserer kneleddet. I tillegg kan det å sove med bekkenliggepute føre til mindre trykkbelastning mot knærne i løpet av natten, og dermed også bedre restitusjon og hvile. Alle produktanbefalinger åpner i et nytt leservindu.

I denne artikkelen vil du blant annet lære mer om:

  • Hva er artrose i knærne?
  • Symptomer på kneartrose

+ Hvordan kneartrose kan gi svekket blodsirkulasjon

  • Årsaker
  • Diagnostisering av kneartrose
  • Behandling av artrose i knærne

+ Egentiltak mot kneartrose

  • Trening og øvelser mot artrose i knærne (inkludert VIDEO)

Hva er artrose i knærne?

Artrose i knærne innebærer at brusken og leddoverflatene inne i kneet (blant annet der hvor skinnebeina møter lårbeinet) har tegn til slitasje – denne slitasjen kan være mild (grad 1) eller meget betydelig (grad 4). Grunnet ujevnheter i brusken så kan dette også føre til høyere forekomst av «knaking» eller «knepping» når man bøyer eller retter ut kneet. Denne lyden er også kjent som crepitus.

Denne slitasjen kan føre til feilbelastning av nærliggende muskulatur hvor det også kan danne seg smertesensitivt skadevev  – som igjen kan forverre symptomene og smertene man opplever i kneet. Ved slik feilfunksjon kan det også forekomme et høyere intra-artikulært trykk i selve kneleddet. Dette høye trykket kan igjen blant annet resultere i meniskirritasjon (normalt sett av den mediale menisken på innsiden av kneet). Mange er ikke kjent med at man faktisk kan bryte ned dette skadevevet, samt stimulere bedre kneleddsfunksjon, selv om man har artrose.

En større oversiktsstudie (1), den sterkeste formen for forskningsstudier, konkluderte faktisk med at manuell behandling av artrose i knær og hofter er mer effektivt enn trening både på kort og lang sikt. Med dette i tankene, så kan du da se for deg hvilke resultater vi kan oppnå ved å kombinere manuelle teknikker, spesifikk opptrening og spesialbehandling (slik som laser eller terapeutisk ultralyd). Sannheten er at vi ofte har meget gode resultater for de med knesmerter og kneartrose.

Symptomer på kneartrose

Artrose i knærne kan gi deg smerter, stivhet og ulike symptomer.

Noen av de aller vanligste er lokale knesmerter og forverrede symptomer ved mye aktivitet. Men symptomene kan også variere noe fra person til person, også grunnet variasjoner av kneartrosen og påvirkede områder.

Godt tips 1: Bruk knekompresjonsstøtte med kobberinfusjon

Ovenfor ser du en hyppig anbefalt kompresjonsknestøtte med infusert kobber i materialet. Svært populært blant mange revmatikere og personer rammet av artrose. Den både støtter kneleddet, og stimulerer økt blodsirkulasjon i området. Mange revmatikere er også kjent med informasjonen som tilsier at kobber kan fungere lindrende på såre ledd og muskler. Men man er ikke 100% på virkemåten og hvorfor mange føler at den har slik effekt. Uansett, så er dette en form for knestøtte som kan gi avlastning til slitte knær og fungere både sirkulasjonsfremmende, samt smertelindrende. Du kan lese mer om eller kjøpe denne knestøtten her.

Vanlige symptomer ved artrose i knærne

Nedenfor ser du en liste med 5 av de vanligste symptomene ved kneartrose. Vi vil også gå gjennom de ulike symptomene i mer detalj.

  • Hevelse, væskeansamling og varmeutvikling i kneet ved overbelastning
  • Knasende og kneppende lyder i kneet ved bevegelse
  • Redusert knefunksjon
  • Smerter som blir forverret ved aktivitet
  • Stivhet i kneet (særlig på morningen eller når du har sittet stille en stund)

Hevelse, væske og varmeutvikling i kneet ved overbelastning

Grunnet slitasjen i brusken inne i kneet så kan det forekomme irritasjon av leddoverflaten ved for mye belastning. Dette kan resultere i at det settes i gang flere reparasjonsprosesser og milde betennelsereaksjoner. Resultatet vil da kunne innebære at det samler seg væske og at du merker at kneet blir lett hovent. I visse tilfeller vil man også kunne merke at det aktuelle området er varmere ved berøring grunnet betennelsereaksjoner. Det er viktig å merke seg at disse milde betennelsereaksjonene ofte er helt naturlige og skyldes at kroppen konstant forsøker å reparere de irriterte områdene inne i kneet ditt.

Knasing og knepping inne i kneet

Har du kanskje merket at knærne dine knepper og knaser når du beveger på dem? Det er et vanlig symptom på artrose som indikerer at leddoverflatene ikke beveger seg optimalt i relasjon til hverandre. Med andre ord så er det slik at slitasjeforandringene inne i kneet ditt fører til en mer ujevn bevegelse og høyere intra-artikulært trykk inne i kneleddet.

Redusert knefunksjon

Mange har sikkert merket at de vegrer seg for å gå tur eller å være like aktiv som de var tidligere grunnet kneartrose. Forskning har vist at man absolutt ikke må slutte å bevege seg – dette er noe av det mest ødeleggende man kan gjøre. Når muskulaturen rundt kneleddet ikke blir brukt så blir den svakere og mindre i stand til å tåle belastning. Resultatet kan være økte knesmerter ved aktivitet og bevegelse. Våre behandlingsmetoder mot kneartrose kombineres alltid med instruksjon i tilpassede hjemmeøvelser for akkurat deg.

Smerter i kneet som blir verre ved aktivitet

Opplever du at aktivitet og bevegelse forverrer knesmertene dine? Det kan skyldes kneartrose, men det er viktig å være klar over at funksjonen kan forbedres ved riktig opptrening og behandling. Vi bruker høyteknologiske behandlingsmetoder, slik som laserterapi, i kombinasjon med manuelle teknikker for å gi deg best mulig funksjonell bedring. Forskning (2) har bevist at laserterapi reduserer knesmerter grunnet kneartrose, og stimulerer mikrosirkulasjon og kollagendannelse i de behandlede områdene. 8 behandlinger fordelt over 4 uker har også bevist effekt (i henhold til studien ovenfor) i økt bevegelighet i kneleddet. Våre terapeuter har særegent høy kompetanse innen bruk av muskuloskeletal laserterapi og knelidelser.

Les mer: Terapeutisk laserterapi (moderne behandling i Eidsvoll Sundet)

Stivhet i kneet på morgenen eller etter hvile

Har du merket at kneet er stivt og irritert på morgenen? Dette skyldes at artrose i knærne fører til gradvis mer og mer redusert funksjonalitet i kneet uten riktig opptrening, bevegelse og behandling. Termografiundersøkelser har blant annet vist at kneartrosepasienter har kaldere utslag på slike tester (2) – som indikerer at blodsirkulasjonen er svekket grunnet leddslitasjen.

Kneartrose kan gi svekket blodsirkulasjon

Dette er et bilde hentet fra studien ovenfor publisert i det anerkjente forskningsstidskriftet Journal of Photomedicine and Laser Surgery. I bildene ser vi et kne sett fra siden ved en termografisk måling (altså en måling av blodsirkulasjon og innvendig varme fra mikrosirkulasjon). Det ble utført ukentlige målinger over 4 uker – hver uke gjennomførte man 2 behandlinger med laserterapi.

  • Bilde A: Måling av kneet til en pasient før 8 behandlinger med laserterapi.
  • Bilde B: Etter 8 behandlinger fordelt over 4 uker så kunne man registrere en betydelig bedring i blodsirkulasjon og mikrosirkulasjon på målingen. Dette vil dermed innebære at blodstrømmen som bringer næringsstoffer til leddet for reparasjon og vedlikehold er bedret. Resultatet er derfor en økning i ‘byggemateriell’ til både ledd, menisk og bruskoverflate. Dette er også en av årsakene til at laserterapi også stimulerer raskere tilheling ved skader i sener, muskler og ligamenter.

Årsaker til artrose i knærne

Det kan være flere årsaker til at man får slitasjeforandringer i knærne, men de to desidert vanligste er skader og naturlig slitasje over tid med alderen.

Tidens tann vil over tid kunne føre til at knærne blir overbelastet i visse situasjoner – kanskje fikk du deg en vridning når du var ute på tur? Eller kanskje du har en tidligere idrettsskade? De som har tidligere skader i knærne har betydelig høyere risiko for å utvikle mer artrose i senere deler av livet. Det er også andre risikofaktorer og årsaker som gjør at man har høyere sjanse for å få kneartrose – disse inkluderer:

  • Alder
  • Belastningsskader (for eksempel daglig arbeid på hardt underlag)
  • Genetikk og arvelige faktorer
  • Idrett og sport
  • Revmatisk artritt og andre leddsykdommer
  • Vekt

Alder og kneartrose

Den desidert vanligste årsaken til kneartrose er alderen din. Etterhvert som man blir eldre så har leddene vært utsatt for mye belastning – og i visse tilfeller også traumer eller overbelastning. Med alderen så blir også den naturlige evnen til å reparere brusk svekket. Nettopp derfor kan det være gunstig med behandling for å stimulere økt tilheling blant de som er rammet av kneartrose.

Belastningsskader fra repetitivt arbeid

Går du rundt på et hardt betonggulv dagen lang – eller utfører du mange tunge løft? Da kan du være i risikosonen for å utvikle økte artroseforandringer grunnet høyere belastning på knærne. Jobben til en person kan altså være med på å bestemme om de utvikler artrose i en yngre alder enn det som er normalt.

Genetikk og arvelige faktorer + kjønn

Det er litt dårlig gjort – men du kan altså arve dårlige knær fra mor eller far (eventuelt bestemor). Genene som danner grunnlaget for deg og din fysikk er forutbestemt, men kan også påvirkes av ytre faktorer (epigenetikk). Med riktig treningsveiledning og behandling kan man dòg slåss tilbake mot de arvelige faktorene. Man arver gjerne også beinstilling, fotbuer og hofteposisjon av familien – som også kan ha innvirkning på hvordan knærne dine belastes. Kvinner over 55 år er også mer utsatt for artrose i knærne sammenlignet med menn.

Idrett og sport

Det er særlig idrett som innebærer eksplosive og plutselige bevegelser hvor man er mest utsatt for kneskader. Dette kan blant annet inkludere håndball, tennis, fotball, basketball og friidrett. Skader i knærne, slik som skader på fremre eller bakre korsbånd eller meniskskader, fører til høyere risiko for tidligere utvikling av kneartrose. Våre behandlere ved våre klinikker jobber daglig med idrettsutøvere og idrettsskader – så kontakt oss gjerne hvis du ønsker klinisk undersøkelse, behandling og opptrening som kan hjelpe deg med å styrke leddene og redusere sjansen for artrose.

Revmatisk artritt og andre leddsykdommer

Revmatisk artritt er et eksempel på en form for revmatisme som fører til ødeleggelse av brusk og leddoverflaten. Dette innebærer dermed også at leddet blir raskere slitt og brutt ned enn det som er normalt. Bruk av betennelsedempende, forebyggende behandling og spesifikk trening er alle anbefalte tiltak som kan hjelpe deg med å holde leddene i bedre form dersom du er rammet av revmatisk artritt. Hvis du er usikker på hva som kan være best for deg – så er det bare å kontakte oss med dine spørsmål.

Godt tips 2: Selvmassasje med arnicasalve

Mange med revmatisme og artrose melder om at de opplever symptomatisk lindring ved bruk av arnicasalve. Denne salven masseres inn mot vonde og hovne ledd, og er et naturlig reseptfritt alternativ til andre medikamenter og lignende, som kan fungere både betennelsesdempende og lindrende. Kan være spesielt nyttig og lindrende for stive og vonde artroseknær. Du kan lese mer om eller kjøpe den her.

Vekt

Høyere vekt gir høyere belastning i knærne. Faktisk så er det slik at en kilo ekstra på kroppen utøver så mye som 3-4 kilo økt vektbelastning på knærne (fysikk). Men så er det slik at det å ha knesmerter gjør det vanskelig å trene ordentlig – som igjen fører til mindre bevegelse og at man kanskje legger på seg. Det er derfor viktig å få hjelp med smertene samtidig som man aktivt jobber med å gå ned i vekt. Vi hjelper deg gjerne hvis det er ønskelig.

Diagnostisering av kneartrose

Artrose i knærne er sterkt lenket til alder og belastning. Man baserer seg primært på historietagning, klinisk undersøkelse, men også bildediagnostikk for å visualisere hvor sterkt en person er rammet av artrose.

Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell og har henvisningsrett til bildediagnostikk. Vi kan dermed henvise deg til røntgenundersøkelse eller for å ta MR-bilder hvis dette er medisinsk indisert.

Her kan du se noen av faktorene som danner grunnlaget for hvordan vi stiller en diagnose. Noen av de viktigste faktorene for å stille diagnosen er:

  • Anamnese og historietagning
  • Analyse av symptomer og kliniske tegn
  • Funksjonell undersøkelse og utredning
  • Spesialtester og eventuell bildediagnostikk

I visse tilfeller vil man henvise til bildediagnostikk for å se hvilken grad av artrose man har. Man deler nemlig inn artrose i 5 graderinger – fra grad 0 (ingen artrose) til grad 4 (betydelig artrose). Det viktigste er dòg å være inneforstått med at de første behandlingene kan gi grunnlag for ømhet og at man kan få visse naturlige reaksjoner på dette, men dette gir også en indikasjon på at man har satt i gang en rekke prosesser i det behandlede området.

Våre klinikere jobber daglig med pasienter rammet av artrose og kneskader. Hos oss vil du alltid bli tatt på alvor og få den hjelpen du fortjener. Du kan også muligens ha interesse av å lese den store guiden vi har skrevet om meniskskader i kneet.

Behandling av artrose i knærne

Ved behandling av pasienter rammet av kneartrose benytter vi oss av evidensbasert og moderne behandling – slik som manuelle teknikker (idrettsmassasje og muskelknutebehandling), spesifikk kneopptrening, laserterapi og terapeutisk ultralyd. Trykkbølge kan også være effektivt ved seneskader i kneet.

Vår grundige historietagning og kliniske undersøkelse danner grunnlaget for behandlingsplanen vi setter opp. Vi vil alltid tilpasse oss etter din alder, sykdomshistorie, fysiske form og dine smerter. Som vist tidligere i artikkelen så kan du se hvordan laserterapi har en bevist effekt på kneartrose – et vanlig behandlingsoppsett er, som i forskningsstudien, 8 behandlinger fordelt ut over 4-6 uker. Vi kombinerer dette også med spesifikke hjemmeøvelser tilpasset deg og din problematikk. Terapeutisk ultralyd er en annen spesialbehandling vi benytter som også har dokumentert effekt på artrose i knærne (3).

Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell. Dette er et kvalitetsstempel som innebærer spesielle rettigheter og beskyttet tittel. Både kiropraktor og fysioterapeut (inkludert manuellterapeut) innehar muskuloskeletal ekspertise og offentlig autorisasjon.

Mulige positive effekter ved behandling av kneartrose hos oss:

  • Bedre funksjon i nærliggende muskulatur
  • Forbedret knefunksjon og mer bevegelighet
  • Mindre knesmerter
  • Redusert forekomst av knelåsninger
  • Sterkere blodtilførsel til kneledd og brusk
  • Økt belastningskapasitet

Vi baserer vår behandling på forskning og beviste effekter (1, 2, 3) som viser hvordan manuelle behandlingsteknikker, laserterapi og terapeutisk ultralydsbehandling alle har bevist effekt på symptomer og dysfunksjoner forårsaket av kneartrose. Ved å kombinere behandling med spesifikk opptrening har vi ofte enda bedre resultater enn i de viste studiene – grunnet at disse studiene ikke implementerer trening i sin effekt.

Vi benytter blant annet:

Du kan lese mer om de forskjellige behandlingsmetodene ved klinikken vår ved å klikke på lenken ovenfor. Ta ellers gjerne kontakt med oss hvis du har noen spørsmål angående dine plager og hvordan vi kan hjelpe deg.

Egentiltak ved kneartrose

Studier har vist at spesialtilpassede knekompresjonsstøtter kan gi en beskyttende, lindrende og funksjonelt forbedrende effekt (4). Vi anbefaler dermed tilnærmet alle våre pasienter å utprøve bruk av slike kompresjonsstøtter. Artrose i kneet kan også gi smerter i nærliggende struktur og bløtvev. Derfor kan en stor gjenbrukbar multipakning være smart å ha tilgjengelig. En multipakning kan nemlig både fungere som varmepakning og som kuldepakning. Du kan dermed bruke nedkjøling hvis artrosen gir deg hevelse i kneet – og varme mot nærliggende muskler i lår og legg hvis de verker.

Godt tips 3: Stor gjenbrukbar multipakning med festebånd (lenken åpner i nytt vindu)

Godt tips 4: Knekompresjonsstøtte (lenken åpner i nytt vindu)

Når vi har artrose i knærne er vi mer avhengige av å kunne kontrollere belastningen i knærne. En knekompresjonsstøtte, som vist på bildet ovenfor, kan brukes ved kjente knediagnoser som hopperkne, runners knee og kneleddsslitasje (artrose). Vi anbefaler å ha en slik tilgjengelig når du vet at du skal belaste knærne mer enn vanlig. Klikk på bildet eller her for å lese mer om eller kjøpe denne knestøtten.

Øvelser og trening ved artrose i knærne

Kneartrose kan gi knesmerter som fører til at vi beveger oss mindre – og som gjør at vi blir redde for å belaste knærne. Vi vil hjelpe deg med å kartlegge din belastningsevne – og deretter vil vi gradvis hjelpe deg med å redusere knesmertene gjennom spesifikk behandling og riktige hjemmeøvelser. Tålmodighet er nøkkelen når det kommer til behandling av kneartrose – dette skyldes at det er en diagnose som har kommet gradvis over flere år.

Vår egen kiropraktor Alexander Andorff – som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor – har en særegen faginteresse innen utredning og behandling av artrose. I de to videoene nedenfor viser han deg to treningsprogrammer som egner seg for deg med artrose i knærne. Det ene programmet tar særlig sikte på å styrke hoftemuskulaturen – og det andre benytter strikk for å optimalisere knetreningen.

VIDEO: Effektiv hjemmetrening for hoftene

VIDEO: Knestyrkeøvelser med minibånd (Strikk)

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu). På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset de med revmatisme og kroniske smertediagnoser.

Godt tips 5: Bruk minibånd for opptrening av knær og hofter

Som du kunne se i videoene ovenfor er trening med strikk hyppig anbefalt ved kneartrose og hofteartrose. Særlig bruken av minibånd er utbredt ved rehabiliteringstrening for disse diagnosene. Vi anbefaler at du kjøper et sett med 5 forskjellige styrkemotstander, da ulike øvelser vil kreve dette. Du kan lese mer om eller kjøpe disse her.

 

Du fortjener en hverdag uten knesmerter

Det er aldri «for sent». Selv om det naturligvis hadde vært enda bedre at ditt tidligere jeg tok aktive grep tidligere, så er det fortsatt slik at «den nest beste tiden å plante et tre er i dag». Hos oss vil du få hjelp med en grundig kartlegging av årsakene til knesmertene dine, før vi deretter kombinerer aktive behandlingsmetoder med spesifikke kneøvelser som er individuelt tilpasset.

Spørsmål? Eller vil du bestille en time hos oss?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter, kontaktskjema eller på vår Facebook-side hvis du har noen spørsmål. For timebestilling har vi døgnåpen online timebestilling – slik at du kan finne konsultasjonstiden som passer best for seg selv. Du kan også gjerne ringe oss innenfor klinikkens åpningstider, men hvis mulig foretrekker vi at du bruker online timebestilling. Våre dyktige behandlere ser fram imot til å hjelpe deg. Hvis du ikke bor i nærheten av Eidsvoll Sundet kan du se en oversikt over våre andre tilhørende klinikker her (Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse)

Våre klinikere ved Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi er offentlig autorisert helsepersonell som alltid jobber for å være i førersetet innen faglig kompetanse på utredning og behandling av smerter og skader i knærne. Hvis du ikke er i nærheten, så kan du også se en oversikt over våre andre klinikker i landet her. Blant annet i Oslo (Lambertseter) og Aust-Agder (Grimstad).

Trykk her eller på bildet nedenfor for å gå til Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter & Fysioterapi sin online timebestilling.

(klikk på bildet ovenfor eller her for å se ledige timer)

Telefon: 64 80 81 10

Epost: Eidsvollkiropraktorsenter@outlook.com

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Kilder, forskning og referanser:

1. French et al. Manual therapy for osteoarthritis of the hip or knee – a systematic review. Man Ther. 2011 Apr;16(2):109-17. doi: 10.1016/j.math.2010.10.011. Epub 2010 Dec 13.

2. Hegedus et al. The Effect of Low-Level Laser in Knee Osteoarthritis: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial. Photomedicine and Laser Surgery. 2009 Aug; 27(4): 577–584.

3. Huang et al. Preliminary results of integrated therapy for patients with knee osteoarthritis. Arthritis care. December 2005.

4. Bryk et al, 2011. Immediate effect of the elastic knee sleeve use on individuals with osteoarthritis. Rev Bras Reumatol . Sep-Oct 2011;51(5):440-6.

Artikkel: Alt du bør vite om artrose i knærne – Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Skrevet av: Våre offentlig autoriserte kiropraktorer og fysioterapeuter ved Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse

Faktasjekket: Våre artikler baserer seg alltid på seriøse kilder, forskningsstudier og forskningstidsskrifter – slik som PubMed og Cochrane Library. Vennligst kontakt oss dersom du oppdager noe feil eller har kommentarer.

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Følg oss:
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.