Forskning: Traksjonsbehandling mot Prolaps gir økt Skivehøyde

Dekompresjon og Traksjonsbehandling

Traksjonsbehandling mot Prolaps

Ergrer du deg over prolaps i rygg eller nakke? Da kan traksjonsbehandling være et godt valg.

Traksjon er en behandlingsform hvor man bruker spesialbenker eller annet traksjonsutstyr for å dekomprimere og fjerne trykket mot den skadde skiven. Behandlingsformen er godt dokumentert i forskning og benyttes av offentlig autorisert helsepersonell med spesialkompetanse på muskel- og skjelettplager. Slik som kiropraktorer og fysioterapeuter.

 

Forskning: Bedre Plassforhold i Ryggen med Traksjon og Leddmobilisering (1)

Traksjon og leddmobilisering påvirker de nevrofysiologiske og biomekaniske aspektene av smerte. De er begge effektive teknikker for å behandle redusert leddbevegelighet. Traksjonsbehandling er særlig kjent for å gjenopprette funksjon og plassforhold rundt avklemte nerver i ryggen eller nakken. Dette skjer ved at behandlingen gradvis:

 

  • Forbedrer Totalfunksjonen i Mellomvirvelskivene
  • Minsker Belastning og Indre Trykk mot Bakre del av Skivene
  • Reduserer Fortrengninger i de Paraspinale Ligamentene
  • Åpner og Utvider Spinalkanalen

 

– Spinal Dekompresjon: Når Trykket mot Mellomvirvelskivene ‘Slipper’

Prolaps i Ryggen - Avklemming av L3 nerveroten

Begge de to nevnte teknikkene er også kjent som spinal dekompresjon. Dette er behandling som brukes for å redusere strålende smerter ned i beina fra ryggen eller ned i armene fra nakken. Behandlingen lindrer skiveproblematikk ved å fjerne trykket mot nerver og skiver ved å danne et fenomen som kalles ‘negativt trykk’ i spinalkanalen – som resulterer i økt mikrosirkulasjon og oksygentilførsel til mellomvirvelskivene.

 

Konsekvensen blir at det indre trykket i de myke mellomvirvelskivene blir normalisert – og som igjen fører til at de fungerer bedre og at plassforholdene blir bedre for nærliggende nerver.

 

– Så Hvordan Bruker Dere Traksjon hos Dere?

På klinikken vår bruker vi en spesialbenk som kalles traksjonsbenk – på denne ligger man i en skånet stilling samtidig som klinikeren bruker benken for å gradvis strekke og åpne de nederste leddnivåene i ryggen. Dette fører til at det trekker væske inn i skivene og at leddene ikke ligger like tett sammen som tidligere.

 

Hvis du ønsker at vi skal undersøke og behandle dine prolapsplager, så kan du kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Vi skal gjøre vårt ytterste for å få deg tilbake til en hverdag som ikke er preget av smerter.

 

Forskning: Laserterapi og Intramuskulær Akupunktur er Effektivt mot Nervesmerter

Kiropraktikk

Vår klinikk er en moderne og forskningsbasert klinikk. Våre offentlig autoriserte klinikere vil alltid jobbe målrettet og dedikert med å holde oss i toppen av eliten inn utredning og behandling av diagnoser i muskler, sener, nerver og ledd.

 

Derfor kombinerer vi også ulike behandlingsteknikker for å oppnå best mulige resultater for deg som pasient. En større studie (2) viste at 8 behandlinger med laserterapi mot skiveprolaps ga betydelig bedring med reduserte smerter, mindre muskelspastisitet og forbedret blodsirkulasjon. Vi kombinerer også gjerne med intramuskulær akupunktur for å få enda bedre resultater.

 

Video: 4 Trygge Kjerneøvelser mot Prolaps

Som nevnt tidligere finnes prolaps i forskjellige typer og varianter. Det er derfor uhyre viktig å få fram at trening og øvelser må tilpasses til den fasen man er i. Første fase vil ha fokus på å avlaste nerven og bedre plassforhold for skiven. Neste fase er en gradvis, tilpasset opptrening av de påvirkede områdene.

 

Våre klinikere har en særegen faglig interesse innen utredning og behandling av prolapsproblematikk – da dette er et problem som rammer mange og som kan skape store problemer i hverdagen.

 

Nedenfor vil du se en treningsvideoer med 4 trygge øvelser mot prolaps utviklet av vår egen kiropraktor Alexander Andorff. Vi ber dòg om at du utviser hensyn ved utførelse og at du tilpasser i henhold til egen sykdomshistorikk.

 

VIDEO: 4 Trygge Styrkeøvelser mot Prolaps i Ryggen

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu).

På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset for dine smertediagnoser.

 

Ta Tilbake den Smertefrie Hverdagen

Vi er levende opptatt av at du skal få bedre funksjon i muskler, ledd, nerver og sener. Våre klinikere jobber alltid med å være i eliten innen utredning og behandling av muskuloskeletal problematikk. Våre offentlig autoriserte klinikere hjelper deg med å forstå hvorfor du har vondt og deretter med å bli kvitt smertene.

 

Våre moderne kiropraktorer og klinikere innehar også både henvisningsrett og sykmeldingsrett – dersom dette skulle vise seg å være nødvendig for en optimalisert forbedring.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du bestille en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller på vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (klikk her – lenken åpner i nytt vindu) – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

 

Vi gleder oss til å hjelpe deg tilbake til den hverdagen du fortjener – en smertefri hverdag.

 

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi

 

– Trykk her for kontaktinformasjon og for å se ledige timer.

 

Kilder, forskning og referanser:

1. Choi et al. The Effects of Manual Therapy Using Joint Mobilization and Flexion-distraction Techniques on Chronic Low Back Pain and Disc Heights. J Phys Ther Sci. 2014 Aug; 26(8): 1259–1262.

2. Takahashi et al. Low Level Laser Therapy for Patients with Cervical Disk Hernia. Laser Ther. 2012 Sep 30; 21(3): 193–197.

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Følg oss:
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.