Akutt Kiropraktorvakt for Eidsvoll og Omegn

Kiropraktikk

Akutt Kiropraktorvakt for Eidsvoll og Omegn

Vi tilbyr akutt kiropraktorvakt for Eidsvoll og omegn. På Eidsvoll Kiropraktorsenter holder vi av akutt-timer på dagen for vond rygg eller nakke, slik at du skal kunne få smertelindring så raskt som mulig – og vanligvis samme dag.

Forskning har vist at det å få tidligere behandling for de akutte smertene fører til raskere bedring (1). Studien viste en markant forbedring i funksjonalitet, bevegelighet, bedre humør og smertelindring sammenlignet med kontrollgruppen (vent og se). Behandlingen du mottar vil alltid være tilpasset deg og din sykdomshistorie, samt basere seg på en grundig førstegangsundersøkelse. Du kan bestille time ved å ringe oss eller via døgnåpen online timebestilling (klikk her for kontaktinformasjon og for å se ledige timer).

 

Vår kiropraktorvakt har særlig vist seg å være et populært behandlingstilbud for beboere i Eidsvoll Sundet, Hammerstad, Eidsvoll Verk, Minnesund, Langset, Feiring, Fenstad, Brårud, Nord-Odal (inkludert Bruvoll, Gardvik, Austvatn, Sand, Mo og Sagstua) og Gullverket, men også Sør-Odal (inkludert Skarnes, Disenå og Slåstad). Men grunnet vårt høye fokus på å ligge i eliten innen utredning og behandling av muskel, sene og leddlidelser, så mottar vi også pasienter fra andre steder som ligger lenger unna.

 

I denne artikkelen vil vi blant annet besvare disse spørsmålene:

 • Hva er akutt kiropraktorvakt?

  Hvilke type av smerter behandler dere ved akutt kiropraktortime?
  + Hvordan er behandlingen?
  + Har dere henvisningsrett til bildediagnostikk?
 • Øvelser og Trening mot Akutte Ryggsmerter og Kink i Nakken (inkludert VIDEO)

 

Hva er akutt kiropraktorvakt?

Begge våre avdelinger tilbyr akutt kiropraktorvakt – både avdelingen på Råholt og denne avdelingen på Eidsvoll Sundet. Det innebærer at vi holder av visse tider i klinikken for å kunne tilby rask time for deg, normalt sett på dagen, som virkelig trenger det – for eksempel hvis du er rammet av akutt kink i ryggen eller nakkekink.

 

Hvis ryggen går i full låsning er vi klare for å hjelpe deg. Men det er viktig å merke seg at vi utreder og behandler alle typer av muskel, sene og leddsmerter ved klinikken vår. Vanlige diagnoser vi ofte behandler ved akutte smerter er:

 • Låsning i Ryggen (f.eks. Akutt lumbago eller ribbeinslåsning)
 • Kink i Nakken

Hvis du har sovet forkjært og våknet med et kink eller låsning i nakken, så er det viktig å få rask behandling slik at man får tilbake normal bevegelse og får roet ned muskulaturen.

 • Skuldersmerter
 • Muskelsmerter og Anspenthet

 

– Hvordan er behandlingen egentlig?

Ved akutt smertebehandling benytter ved teknikker og behandlingsmetoder som er tilpasset deg og din dagsform, samt sykdomshistorie. Dette kan blant annet bestå av en kombinasjon av følgende:

 • Massasje
 • Leddmobilisering og Kiropraktisk Leddbehandling
 • Idrettskiropraktikk
 • Biostimulerende Laserterapi (MSK Laser)
 • Fysikalsk Behandling
 • Intramuskulær Nålebehandling

 

Det viktigste er at behandlingen er tilpasset deg, og at vi også finner ut av årsaken til at smertene oppstod. Du skal kjenne deg trygg og godt ivaretatt i våre hender – og vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg tilbake til en smertefri hverdag.

Formålet med behandlingen er som følger:
 • Bryte opp skadevev og smertesensitivt bløtvev
 • Gjenopprette normal bevegelighet i ledd
 • Løsne opp i anspente og smertefulle muskler
 • Lindre smerter

 

– Har dere henvisningsrett til bildediagnostikk?

Som moderne, offentlig autoriserte kiropraktorer har vi henvisningsrett til bildediagnostikk – dette inkluderer røntgenbilder, MR undersøkelse og CT skanning. Vi vil altså kunne henvise til dette dersom det er medisinsk indisert i forhold til kliniske retningslinjer.

 

Hvis du ønsker at vi skal undersøke og behandle dine akutte plager, så kan du kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Vi tilbyr normalt sett time på dagen.

 

Treningsvideoer: Øvelser mot Akutt Lumbago og Kink i Nakken

Her presenterer vår egen kiropraktor og rehabiliteringsterapeut Alexander Andorff to treningsprogrammer som kan hjelpe ved akutte smerter. Det første programmet benyttes akutte ryggsmerter – og det andre er men til bruk mot nakkekink. Husk å alltid tilpasse innsatsen i henhold til dine smerter og dagsform.

 

VIDEO: Treningsøvelser mot Akutt Lumbago

VIDEO: Øvelser mot Kink i Nakken

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu).

På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset for dine smertediagnoser.

 

Ta Kontakt for Akutt Hjelp med Smertene

Vi er her for å hjelpe deg. Våre klinikere jobber alltid med å være i eliten innen utredning og behandling av muskuloskeletal problematikk. Våre offentlig autoriserte klinikere hjelper deg med å forstå hvorfor du har vondt og deretter med å bli kvitt smertene.

 

Våre moderne kiropraktorer og klinikere innehar også både henvisningsrett og sykmeldingsrett – dersom dette skulle vise seg å være nødvendig for en optimalisert forbedring.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du bestille en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller på vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (klikk her – lenken åpner i nytt vindu) – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

 

Vi gleder oss til å hjelpe deg tilbake til den hverdagen du fortjener – en smertefri hverdag.

 

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi

 

– Trykk her for kontaktinformasjon og for å se ledige timer.

 

Vanlige spørsmål (FAQ):

Har vanskeligheter med å komme ifra på jobb mellom 8-16. Har dere også kveldsåpent?
Svar: Hei! Det har vi. Vi har kveldsåpent flere ganger i uken – for mer detaljer angående når vi har vårt kveldsåpne kiropraktortilbud, så kan du se her.

 

«Ryggen har låst seg helt i dag tidlig!» Er det mulighet å få time på dagen hos dere?
Svar: Hei! Vi forsøker, så godt det lar seg gjøre, å holde av nok tid til akutte pasienter. Man kan ringe på dagen eller bestille time via online timebestilling. Hvis du ikke finner noen ledige tidspunkt som passer deg, så er det bare å ta kontakt – så ser vi hva vi får til.

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Følg oss:
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *