9 Gode Øvelser mot Kink i Nakken

9 Gode Øvelser mot Kink i Nakken

Fått et kink i nakken? Fortvil ikke! Her serverer vi deg 9 gode øvelser mot kink i nakken som kan lindre nakkesmerter.

Det finnes mange mulige årsaker til at man rammes av et nakkekink. En av de aller vanligste årsakene vi ser her i klinikken er at man har sovet forkjært. Ofte så er det flere faktorer enn kun en uvanlig sovestilling som står bak kinket, men vi ser ofte at dette blir den berømte dråpen i begeret.

 

Uansett så er det slik at et nakkekink alltid oppstår når det passer som verst. Nettopp derfor ønsket vi å vise deg disse 9 gode øvelsene som kan hjelpe deg med smertelindring og økt bevegelighet.

 

PS: Nederst i artikkelen vil du kunne se de videoen med 9 gode øvelser mot kink i nakken.

 

Les også: Moderne Kiropraktikk: Offentlig Autorisert og Helhetlig Behandling

– Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell. Moderne kiropraktikk innebærer at vi er trent i en vid rekke av behandlingsmetoder (inkludert intramuskulær akupunktur som kan være veldig effektivt mot akutte muskelsmerter) og at vi kombinerer disse for å oppnå best mulig resultater. Klinikken vår holder også av tid i løpet av dagen (akuttvakt og akutt-timer) dersom du plutselig trenger hjelp med et kink eller andre smerter.

 

I denne artikkelen vil du blant annet lære mer om:

  • Hva Skjer ved et Nakkekink?

  • Hvordan kan man Behandle et Kink i Nakken?

  • VIDEO: 9 Gode Øvelser mot Kink i Nakken

 

Hva Skjer ved et Nakkekink?

kink i nakken

Et nakkekink er gjerne definert som en episode hvor nakkens muskler og ledd går i fullstendig vranglås. Man har også målt at flere ting skjer – rent fysiologisk sett:

 

  • Mindre Avstand Mellom Fasettleddene (Festepunktene fra nakkevirvel til nakkevirvel)
  • Redusert Nakkebevegelighet
  • Økt Muskelspastisitet og Muskelspenninger

 

På godt norsk blir fenomenet gjerne kalt en god gammeldags låsning i nakken – eller som i denne artikkelen; et nakkekink. Diagnosen består gjerne av både redusert leddbevegelighet og kraftige muskelspenninger – og derfor er det veldig viktig at man behandler begge faktorene i problemstillingen.

 

Hvordan kan man Behandle et Kink i Nakken?

Svimmelhet

Våre offentlig autoriserte klinikere vil først gjennomføre en grundig funksjonell undersøkelse. Utifra funnene av denne utredningen vil man kunne se hvilke muskler og ledd som er involvert – og deretter tilpasse behandlingen utifra dette.

 

Vi benytter gjerne en kombinasjon av muskulære teknikker (inkludert triggerpunkter, akupunktur og massasje) sammen med tilpasset, kiropraktisk leddmobilisering. På denne måten får vi ofte bedre resultater enn de som kun benytter seg av en teknikk. Vi er også veldig opptatt av å instruere deg i individualiserte hjemmeøvelser – slik at man kan få enda mer langvarige resultater.

 

Mot nakkekink bruker vi gjerne en kombinasjon av blant annet:

 

Hvis du ønsker at våre offentlig autoriserte klinikere skal undersøke og behandle dine nakkeplager, så kan du kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Vi har også akutt kiropraktorvakt for Eidsvoll og omegn hvis du trenger rask time på dagen.

 

Hvis du er rammet av et nakkekink er det også viktig at du forsøker å holde deg i bevegelse – og at du ikke blir for passiv eller statisk i løpet av dagen. Gå gjerne tur og bruk lette bevegelighetsøvelser, samt uttøyninger, som vist i videoene nedenfor for å løsne opp i stive ledd og vond muskulatur.

 

Video: 9 Gode Øvelser mot Kink i Nakken

En ting vi ofte ser med pasienter som er rammet av nakkekink er at de tøyer altfor hardt. Det er viktig at man tar det rolig og forsiktig, da både ledd og muskulatur er sammentrukket og smertesensitive.  Ved å ta i for mye risikerer du å irritere de påvirkede strukturene – noe som ikke er spesielt gunstig.

 

Nakkesmerter er en sammensatt problemstilling som ofte stammer fra mer enn bare lokale ledd og muskler. Faktisk er det ofte slik at det er flere årsaker som står bak nakkesmertene dine – slik som stive skuldre, dårlig holdning og muskulær ubalanse.

 

Her har du en video med 9 gode øvelser mot kink i nakken. Øvelsene og videoene er utviklet av vår egen kiropraktor Alexander Andorff. Som du ser i videoen består treningsprogrammet av en rekke øvelser som stimulerer økt bevegelse i øvre del av ryggen og nakken. Prøv gjerne å gjøre øvelsene opptil 3 ganger daglig – godt spredt utover dagen.

 

VIDEO: 9 Øvelser mot Akutte Nakkesmerter

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu).

På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset for dine smertediagnoser.

 

La oss Hjelpe deg med å få Tilbake den Smertefrie Hverdagen

Vi er levende opptatt av at du skal få bedre funksjon i muskler, ledd, nerver og sener. Våre klinikere jobber alltid med å være i eliten innen utredning og behandling av muskuloskeletal problematikk. Vi behandler pasienter fra nær og fjær – blant annet fra Eidsvoll, Nord-Odal, Sand, Gardvik, Austvatn, Minnesund, Feiring, Eidsvold Verk, Nes og Fenstad, men også fra Vormsund, Skarnes og Disenå.

 

Våre moderne kiropraktorer og klinikere innehar også både henvisningsrett og sykmeldingsrett – dersom dette skulle vise seg å være nødvendig for en optimalisert forbedring.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du bestille en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller på vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (klikk her – lenken åpner i nytt vindu) – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

 

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi

 

Trykk her for kontaktinformasjon og for å se ledige timer – hvis du ønsker å gjøre noe med smerteproblematikken din.

 

Kilder, forskning og referanser:

1. PubMed

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Følg oss:
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.