5 Effektive Øvelser mot Bekkenlåsning

5 Effektive Øvelser mot Bekkenlåsning

En bekkenlåsning kan ramme både kvinner og menn, men er mest normalt blant kvinner. Her har du 5 øvelser mot bekkenlåsning som kan hjelpe deg.

Helt nederst i ryggen sitter lumbosakralovergangen – fagspråkling kjent som L5-S1. Altså området hvor lumbal columna (korsryggen) kobler sammen med sakrum (området før halebeinet). Dersom det blir redusert funksjon i dette området vil dette også gjerne påvirke bekkenleddene – som kan resultere i bekkenleddslåsning.

 

Det er viktig å forstå at bekkenlåsning beskriver hypomobilitet i et bekkenledd – som kan variere i forhold til hvor restriktivt det er. Men det som er et faktum er at mange glemmer hvor viktig god funksjon i bekken og hofte er for korsryggen – nettopp derfor er det viktig å kjenne til øvelser som holder bekkenleddet bevegelig.

 

PS: Nederst i artikkelen vil du kunne se de videoen med 5 effektive øvelser mot bekkenlåsning.

 

Les også: Moderne Kiropraktikk: Offentlig Autorisert og Helhetlig Behandling

– Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell. Moderne kiropraktikk betyr at våre klinikere innehar kompetanse innen en større verktøykasse med behandlingsmetoder. Dette gjør at vi er innen eliten i både utredning og behandling av smerter i muskler, sener og ledd.

 

Dersom uhellet skulle være ute, så har klinikken vår såkalt akutt kiropraktorvakt, med akutte timer på dagen som vi holder av til pasienter som plutselig har fått et kink i ryggen eller lignende. Så det er bare å ringe oss hvis du opplever akutte muskuloskeletale smerter og trenger rask hjelp.

 

I denne artikkelen vil du blant annet lære mer om:

  • Hva er en Bekkenlåsning?

  • Hvilken Type Behandling kan Hjelpe mot Bekkenlåsning?

  • VIDEO: 5 Effektive Øvelser mot Bekkenlåsning

 

Hva er en Bekkenlåsning?

iliosakralsmerter-og-vondt-i-bekkenet

Et bekkenledd er også kjent som et iliosakralledd. Vi har to bekkenledd, et på venstre og et på høyre side, som har som hovedoppgave å overføre bevegelse fra nedre del og videre opp til ryggsøylen. Navnet, iliosakral, stammer fra at det forbinder ileum (en del av bekkenet) med sakrum. Det befinner seg til siden for det helt nederste partiet i korsryggen – altså de to «beinforhøyningene» (også kjent som PSIS) du kan kjenne på hver side av bekkenet.

 

Ved bekkenlåsning vil man typisk kunne oppleve følgende symptomer:

 

  • Begrenset Hoftefleksjon (Tungt eller Vanskelig å Løfte opp Beinet på den Påvirkede Siden)
  • Redusert bevegelse og stivhet i korsryggen og bekkenet
  • Smerter og ømhet ved trykk mot det involverte bekkenleddet
  • Økte muskelspenninger i nærliggende muskulatur (både i hofte og rumpemuskulaturen, samt økte ryggspenninger)

 

Nedsatt bevegelighet i bekkenet er vanligere enn mange tror – faktisk så ser vi det gjerne som en nøkkelfaktor blant pasienter som har kroniske og gjentagende smerter i korsryggen. Det er derfor det er så viktig å se helhetlig på et problem, slik at man får tatt tak i alle faktorene som bidrar til problematikken.

 

Hvilken Type Behandling kan Hjelpe mot Bekkenlåsning?

Når du kommer til oss for første gang vil våre offentlig autoriserte klinikere utføre en funksjonell undersøkelse. Denne undersøkelsen vil funne ut av hvilke strukturer som er smertegivende og involvert i problemet ditt. Behandling vil tilpasses i henhold til disse funnene.

 

Ved behandling av bekkenlåsning er det naturligvis veldig viktig å stimulere økt bevegelse i bekkenledd – og dette gjøres med tilpasset kiropraktisk leddjustering. Dette er en teknikk som ‘åpner opp’ bekkenleddet og som gjør at selve leddet ikke er like restriktivt lenger. Vi kombinerer normalt sett muskulære teknikker (som kan innebære intramuskulær akupunktur, muskelknutebehandling og massasje) med leddbehandling for å få optimale resultater – og dermed oppnå bedre resultater enn mange andre som bare bruker en teknikk. Hos oss vil du også få hjemmeøvelser som er tilpasset din problematikk.

 

Mot bekkenlåsning bruker vi gjerne en kombinasjon av blant annet:

 

Hvis du ønsker at våre offentlig autoriserte klinikere skal undersøke og behandle dine bekkenplager, så kan du kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Vi har også akutt kiropraktorvakt for Eidsvoll og omegn hvis du trenger rask time på dagen.

 

Det er viktig å ikke bli for statisk dersom man er rammet av bekkenlåsning og / eller korsryggsmerter. Gå gjerne tur (selv om det verker litt) og bruk lette bevegelighetsøvelser, samt uttøyninger, som vist i videoene nedenfor for å løsne opp i stive ledd og vond muskulatur.

 

Video: 5 Effektive Øvelser mot Bekkenlåsning

Det er viktig å stimulere bevegelse i de riktige områdene hvis man er rammet av bekkenlåsning. Vi anbefaler også disse fem øvelsene for å aktivere riktig muskulatur rundt bekkenleddet og de smertesensitive områdene. Husk å tilpasse innsatsen og antall repetisjoner i henhold til din dagsform og sykdomshistorikk.

 

Trykk nedenfor for å treningsvideoen med 5 effektive øvelser mot bekkenlåsning. Øvelsene og videoene er utviklet av vår egen kiropraktor Alexander Andorff. Prøv gjerne å gjøre øvelsene minst 3 ganger i uken.

 

VIDEO: 5 Øvelser mot Låsning i Bekkenet

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu).

På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset for dine smertediagnoser.

 

La oss Hjelpe deg med å få Tilbake den Smertefrie Hverdagen

Vi er levende opptatt av at du skal få bedre funksjon i muskler, ledd, nerver og sener. Våre klinikere jobber alltid med å være i eliten innen utredning og behandling av muskuloskeletal problematikk. Vi behandler pasienter fra nær og fjær – blant annet fra Eidsvoll, Nord-Odal, Sand, Gardvik, Austvatn, Minnesund, Feiring, Eidsvold Verk, Nes og Fenstad, men også fra Vormsund, Skarnes og Disenå.

 

Våre moderne kiropraktorer og klinikere innehar også både henvisningsrett og sykmeldingsrett – dersom dette skulle vise seg å være nødvendig for en optimalisert forbedring.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du bestille en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller på vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (klikk her – lenken åpner i nytt vindu) – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

 

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi

 

Trykk her for kontaktinformasjon og for å se ledige timer – hvis du ønsker å gjøre noe med smerteproblematikken din.

 

Kilder, forskning og referanser:

1. PubMed

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Følg oss:
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *