Fysikalsk samarbeidsavtale med Eidsvoll Basket!

Fysikalsk samarbeidsavtale med Eidsvoll Basket

Det er en glede å annonsere at vi har inngått en fysikalsk samarbeidsavtale med Eidsvoll Basket og deres medlemmer!

Eidsvoll basketballklubb ble dannet i 1994, og er en herlig klubb med sunne kjerneverdier. Blant annet står de bak prosjektet «Basket for alle» som har som hovedformål å tilby et tilrettelagt aktivitetstilbud for barn og unge med funksjonsnedsettelser. En godt driftet klubb som både satser på breddeidrett og elite.

«I denne artikkelen vil du lære mer om hva samarbeidsavtalen innebærer, hvordan våre idrettskiropraktorer og fysioterapeuter kan hjelpe – og hvordan medlemmene til klubben går fram for å bestille konsultasjoner med rabattert pris (se bunnen av artikkelen hvis du vil hoppe over alt dette andre).»

Eidsvoll Basket + Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Våre klinikere, både kiropraktorer og fysioterapeuter, har god faglig kompetanse innenfor utredning av idrettsskader, aktiv behandling og rehabiliteringstrening. Våre hovedoppgaver innenfor denne samarbeidsavtalen inkluderer:

  • Skadeforebygging
  • Aktiv fysikalsk behandling
  • Rehabiliteringstrening
  • Skadeveiledning og utredning
  • Bildediagnostisk utredning (hvis medisinsk indisert)

Vi ser fram i mot til å bli en enda mer aktiv brikke innenfor det fysikalske støtteapparatet til Eidsvoll Basket. Målsettingen vår er, blant annet, å kunne bruke vår ekspertise innenfor behandling og rehabilitering av idrettsskader. Vårt hovedformål er å bidra til en reduksjon i skadetilfeller (blant annet med basket-spesifikke, forebyggende øvelser) og at basketballspillerne kommer raskere tilbake på banen (ved hjelp av aktiv behandling og rehabiliteringstrening).

De vanligste idrettsskadene innenfor basketball

I basket er det særlig nedre ekstremiteter (beina) som er mest utsatt for skader. Dette gjelder spesielt knærne og anklene.¹ Noen av de vanligste skadene inkluderer:

I vår store guide om ankelovertråkk kalt ‘forstuet ankel (overtråkk)‘ gjør vi et dypdykk i hvorfor det er så viktig å ta slike skader på alvor med målrettet behandling og rehabilitering. Her ser vi blant annet på hvordan manglende hensyn vedrørende behandling og rehabilitering av overtråkk og leddbåndskader i ankelen kan føre til kronisk svekket funksjon (inkludert instabilitet i ankelen).

Idrettskiropraktikk og idrettsfysioterapi

Ved vår klinikk, Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi, tilbyr vi både idrettskiropraktikk og idrettsfysioterapi. Dette betyr at våre klinikere har omfattende erfaring og særskilt relevant utdanning innen utredning, behandling og rehabilitering av idrettsskader. Noen av behandlingsteknikkene vi benytter i behandling av idrettsskader inkluder:

Hvilke behandlingsteknikker som benyttes er, naturlig nok, avhengig av de funksjonelle og kliniske funnene man har gjort ved utredningen av plagene. Det vanligste er altså at man bruker en kombinasjon av de ovenstående behandlingsteknikkene for å oppnå best mulige resultater.

Slik bestiller du time hos Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Å bestille time hos oss kan enten gjøres via telefon innenfor våre åpningstider eller via vår døgnåpne online timebestilling. Det enkleste er om du bruker sistnevnte mulighet, da dette sparer begge parter for tid, og sørger for at all informasjon som legges inn blir riktig. Bruk valget kalt «EIDSVOLL IDRETT» når du bestiller time via online timebestilling (dette valget inkluderer 15% rabatt og er forbeholdt idrettslag med samarbeidsavtale – slik som Eidsvoll Basket). Du velger selv om du ønsker time hos fysioterapeut eller kiropraktor.

Via knappen her kan du enkelt bestille time hos oss. Velg EIDSVOLL IDRETT.

Les gjerne mer om våre behandlere via knappen ovenfor hvis du vil.

– Eidsvoll Basket sine medlemmer får rabattert pris hos Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

I samarbeidsavtalen har vi gitt Eidsvoll Basket sine medlemmer, både spillere og administrasjon innen bredde og elite, 15% rabatt på alle typer av behandling (inkludert trykkbølgebehandling og behandling med nåler). Husk å bruke valget EIDSVOLL IDRETT når du bestiller time.

Still oss gjerne spørsmål

Kiropraktor Sindre Rydvang

Husk at vi også er her for å veilede Eidsvoll Basket, deres spillere og medlemmer, innenfor skadeforebygging og basket-spesifikke rehabiliteringsøvelser. Ikke nøl med å ta kontakt med oss eller å bestille en time dersom du ønsker hjelp. Vi besvarer gladelig alle henvendelser og spørsmål. Heia Eidsvoll Basket!

Vennlig hilsen,

Det tverrfaglige teamet v/ Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

«Vi ser fram i mot til et langt og godt samarbeid med vår lokale basketballklubb Eidsvoll Basket!»

Forskning og kilder

1. Newman et al, 2010. Basketball injuries. Radiol Clin North Am. 2010 Nov;48(6):1095-111.

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.