Alt du Bør Vite om Avklemming i Skulderen [Stor Guide]

Alt du Bør Vite om Avklemming i Skulderen [Impingement Syndrom]

Er du rammet av en vond og stiv skulder? Her i denne store guiden vil du få bedre innsikt i hva en avklemming i skulderen faktisk går ut på – og hva som kan gjøres med det.

Veldig mange tar til takke med skuldersmerter og redusert skulderleddsbevegelighet (for eksempel vanskeligheter med å løfte armene over skulderhøyde) uten å gjøre noe med det. Det kan være en av de aller, aller dårligste og dummeste investeringene du gjør i livet ditt.

 

– Manglende Bevegelighet Fører til Skadevev og Redusert Funksjon

For å være litt rett på sak. Hva skjer med muskel og senevev som ikke blir brukt riktig? Jo, det ‘visner bort’ og blir svakere. Muskel og senefibrene omdannes fra friskt og funksjonelt bløtvev til det vi kaller skadet bløtvev – også kjent som skadevev. I denne tilstanden har vi også økt risiko for å få betennelser, rifter eller avrivninger i både muskler og sener.

 

Men, godt nytt. Det er nemlig ikke for sent å gjøre noe med problemet ditt. Ved å stimulere mer bevegelse i skulderleddet, bryte ned skadevev og forbedre nærliggende muskel og senehelse – så kan man få tilbake den skulderen man en gang elsket. Vi hjelper deg med å utrede og behandle din skulderproblematikk. Ved å forbedre funksjonen kan man gjøre noe med selve årsaken til at du får gjentatte episoder med senebetennelser i skulderen.

 

Ved bruk av moderne behandlingsmetoder slik som laserterapi, manuelle teknikker og bløtvevsbehandling (inkludert intramuskulær akupunktur hvis det er indisert) hjelper vi deg tilbake til en smertefri hverdag. Forskning har også vist at kiropraktisk leddmobilisering av brystryggen – øvre del av ryggen og mellom skulderbladene – gir reduserte smerter og bedret funksjon i skuldrene (1). Vi kombinerer de ulike behandlingsmetodene for å få best mulig effekt.

 

I denne guiden går vi nærmere et område veldig mange tar for gitt – nemlig skulderene.

 

TIPS: På slutten av artikkelen finner du tilpassede treningsvideoer som kan passe for deg med avklemming i skulderen.

 

– Nei, du må ikke «leve med smertene»

Ved Eidsvoll Kiropraktorsenter & Fysioterapi har vi en særegen kompetanse innen utredning og behandling av skulderdiagnoser – dette inkluderer seneskader, senebetennelser, kalkskulder, og artrose i skulderen. Veldig mange blir overrasket over hvor gode resultater man oppnår – særlig etter at de år etter år har blitt fortalt at «du bare må venne deg til smertene». Slike uttalelser skyldes manglende fagkompetanse på området og er ikke i tråd med gjeldende evidensbaserte retningslinjer.

 

At mange fortsatt blir fortalt dette – som dermed forhindrer dem fra å ta tak i problemet – er ødeleggende for både dem personlig, men også i form av de økte sosioøkonomiske kostnadene det kan føre til, da i form av sykmeldinger og redusert arbeidsførhet, etterhvert som problemet forverrer seg.

 

Manuelle behandlingsteknikker har godt dokumentert virkning på å redusere smerter i skulderne og gjenopprette leddbevegelighet (2).  For å få ekstra god effekt kombinerer vi fysisk behandling av ledd, muskler og sener med trening og moderne høyteknologiske behandlinger (muskuloskeletal laserterapi og trykkbølgebehandling).

 

Les mer: Muskuloskeletal Laserterapi (Høyteknologisk Behandling i Eidsvoll Sundet)

 

Hvis du ønsker at vi skal undersøke og eventuelt behandle dine skulderplager, så kan du kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Vi skal gjøre vårt ytterste for at du skal kunne tenke mindre på skulderen i hverdagen (og på natten).

 

I denne artikkelen vil du lære mer om:

 • Hva er Avklemming i Skulderen (Impingement Syndrom)?
 • Symptomer på Avklemmingssyndrom i Skulderen

+ Fire typer av Impingement Syndrom

+ Kan en vond skulder gi nakkesmerter?

 • Årsaker til Avklemming i Skulderen
 • Diagnostisering av Skuldersmerter
 • Behandling av Avklemming i Skulderen

+ Moderne Kiropraktikk

+ Laserterapi

+ Trykkbølgebehandling (ESWT)

+ Spesifikk Opptrening

+ Når vurderer man kirurgisk inngrep (retningslinjer)?

 • Trening og Øvelser mot Avklemming i Skulderen (inkludert TRENINGSVIDEOER)

 

Hva er Avklemming i Skulderen?

En avklemming inne i skulderen innebærer flere fysiske faktorer:

 

 • Dårlig funksjon og skadevev i rotator cuff muskulaturen (skulderstabilitetsmusklene).
 • Framoverskutt og manglende skulderbladsbevegelse.
 • Manglende skulderbladsbevegelse fører til økt stivhet mellom skulderbladene.
 • Skulderleddet (hodet på humerus) sitter for høyt oppe i leddet.
 • Reduserte subakromiale plassforhold som klemmer på muskler, sener og slimpose (bursa) i visse stillinger.

OBS: Det er viktig å bemerke seg at trange forhold i skulderen ofte er en direkte årsak til skuldersmerter – og at det gir høyere sjanse for seneskader, senebetennelser og slimposebetennelser (bursitt). Nettopp derfor er det så viktig å ta tak i problemet hvis du har slike plager.

 

Så hva blir våre arbeidsoppgaver for å gi deg bedre skulderhelse?

I lys av ovenstående informasjon og hva som faktisk skjer ved avklemming og trange plassforhold i skulderen, så har vi oppgavene lagt opp for oss:

 

 1. Bryte ned skadevev og stimulere tilheling i det påvirkede bløtvevet.
 2. Korrigere leddbevegelighet i selve skulderleddet – og bidra til forbedret plass.
 3. Mobilisere og øke bevegeligheten i mellom skulderbladene og i scapula.
 4. Riktig bevegelighet vil øke lokal blodsirkulasjon og reparasjonsevne for de påvirkede musklene.

 

Skulderleddet: Et helomdreielig ledd som skal dempe støt og fordele belastning

Skulderen er – i likhet med hoften – et ledd med mye bevegelighet. Dette stiller høye krav til selve leddets stabilitet og funksjonalitet. Et skulderledd som har reduserte plassforhold vil ikke fungere optimalt når det kommer til å distribuere belastning jevnt utover – og dermed havner de gjerne rett i det mindre fleksible og allerede utsatte skulderleddet. I tillegg kan dette resultere i kompenseringsplager i nakken og mellom skulderbladene.

 

Dette er en ond sirkel fordi det innebærer at allerede stive og lite funksjonelle ledd vil måtte ta mer belastning etterhvert som de blir i dårligere og dårligere stell. Dette er også noe som klassisk sett skjer i nederste del av korsryggen (kjenner du deg igjen?) – hvor det nederste leddet vil ta mye mer av belastningen enn det det egentlig skal grunnet redusert bevegelighet og plassforhold i fasettleddene (punktene hvor ryggvirvler fester inn i hverandre).

 

Et klinisk eksempel:

La oss si at du er rammet av mindre bevegelighet og dårligere plassforhold i din høyre skulder. Ved gjøremål og fysisk belasning vil dette føre til overbelastning av den involverte skulderen og tilhørende muskulatur. Når disse har fått nok vil kroppen selv starte kompenseringsmekanismer hvor du nå overbruker nakken og underarmene istedenfor skulderen. En glimrende måte å få både nakkesmerter og seneskader (for eksempel tennisalbue) i underarmene på.

 

Det jeg snakker om her er altså at en lite funksjonell og stiv skulder er mer enn bare en vond skulder. Faktisk kan den stå bak majoriteten av nakkeproblemene du har opplevd, samt den senebetennelsen i albuen som aldri ser helt ut til å gi seg. Nettopp derfor behandler vi helhetlig for å få best mulige og langvarige resultater.

 

Det er viktig å ta vare på skulderene sine – ellers kommer de gjerne tilbake og plager deg ettersom du blir eldre. Vi benytter godt dokumenterte behandlingsteknikker som bidrar til å øke plassforholdene i skulderen, bryte ned skadevev og lindre skuldersmerter.

Våre behandlingsmetoder er tilpasset i forhold til den individuelle pasienten og de kliniske funnene vi har på vår grundige undersøkelse som gjennomføres ved første konsultasjon. Våre terapeuter har ekstra sterk kompetanse på skulderproblemer fordi vi vet hvor store konsekvenser en «stiv skulder» egentlig kan få.

 

Symptomer på Avklemming i Skulderen

Impingement syndrom i skulderen kan gi deg en rekke forskjellige varianter av skuldersmerter, funksjonsnedsettelser og symptomer.

Skuldersmerter som kjennes ut som om de sitter dypt inne i skulder, samt vondt på framsiden av skulderen – i kombinasjon med redusert bevegelse i skulderen er noen av de vanligste symptomene. Særlig abduksjon – altså når man løfter armen ut til siden – er den bevegelsen som oftest gjengir smertene og da gjerne i skulderhøyde.

 

Vanlige Symptomer ved Avklemming i Skulderen

Nedenfor vil du se en liste med noen av de mest karakteristiske symptomene vi kan oppleve av impingement syndrom i skulderen. Nedenfor selve listen vil du kunne lese mer i detalj om de individuelle symptomene.

 

 • Begrenset Skulderbevegelighet
 • En Følelse av Verking i Skulderen og Overarmen
 • Redusert Styrke i Armen når man Jobber Over Skulderhøyde
 • Smerter og Trykkømhet i det Påvirkede Området
 • Vondt å Sove på Skulderen

 

Begrenset Skulderbevegelighet

Tidligere i artikkelen viste vi til at avklemming i skulderen skyldes funksjonelle og fysisk trangere plassforhold i selve skulderkomplekset – disse plassforholdene er særlig utsatt når vi løfter armen ut til siden, roterer armen utover eller rett framover. I illustrasjonen tidligere i artikkelen kan du se hvordan muskler, sener og slimpose (bursa) blir avklemt i disse bevegelsene grunnet den reduserte plassen. På fagspråket kaller vi dette subakromial impingement. En diagnose som gjerne krever en kombinasjon av leddmobilisering, muskulære teknikker og spesifikke hjemmeøvelser.

 

Pasienter som er rammet av denne diagnosen rapporterer gjerne om skuldersmerter som er tydeligst mellom 70 og 120 grader abduksjon, belastninger med armen over skulderhøyde og smerter når man sover på skulderen.

 

En Følelse av Verking i Overarmen og Dypt i Skulderen

Lei av å gå rundt med dyp verking i øvre del av armen og skulderen? Reduserte plassforhold inne i skulderen vil gjerne gi en dyp og ubehagelig verkende følelse inne i selve skulderleddet. I visse stillinger kan denne smerten også plutselig hogge til og bli veldig intens – nesten som et elektrisk støt. Dette skjer grunnet at en struktur inne i skulderleddet blir fysisk komprimert og dermed avgir sterke smertesignaler.

 

Redusert Styrke i Armen når man Jobber over Skulderhøyde

Har du merket deg at armene kjennes mye svakere ut enn tidligere når du jobber med armene i skulderhøyde eller over hodet? Dette kan skyldes at de reduserte plassforholdene inne i skulderne fører til nerveirritasjon eller klem på nervene som skal gå gjennom skulderen – som igjen resulterer i at færre nervesignaler kommer fram til muskulaturen i armer og hender. Man kan altså fysisk bli direkte svakere av å ha trange plassforhold og redusert bevegelighet i skulderne. Forskning har også knyttet dette opp mot høyere sjanse for karpaltunnelsyndrom (nerveavklemming i håndleddet) grunnet at det kan føre til muskelsvinn i hånd og underarm.

 

Smerter og Trykkømhet i det Påvirkede Området

Grunnet redusert plass inne i skulderen kan berøring i framkant av skulderen gi tydelig trykkømhet. Ved avklemmingssyndrom vil det normalt sett gjerne være spesielt trykkømt foran og på utsiden av skulderen.

 

Vondt å Sove på Skulderen

Når man ligger på skulderen så vil dette også føre til kompresjon av strukturene inne i skulderen. Dette kan blant annet føre til at man våkner på natten med smerter – og at man fysisk må endre stilling for å begrense trykket inne i skulderen.

 

Studie: Laserterapi er Effektivt mot Skuldersmerter som Skyldes Avklemming

Ved vår klinikk kombinerer vi behandlingsteknikker for å gi best mulig effekt. En større studie (3) viste at 10 behandlinger med laserterapi for personer med denne diagnosen førte til betydelig bedring i form av økt bevegelighet, mindre smerter og økt muskelstyrke. Andre studier har vist at laserterapi bidrar til økt tilheling i skadet bløtvev og forbedrer lokal blodsirkulasjon.

 

Her vil jeg gjerne referere til en studie som jeg skrev om i den store informasjonsguiden jeg skrev om artrose i knærne. Der viste jeg nemlig til en forskningstudie publisert i det anerkjente forskningsstidskriftet Journal of Photomedicine and Laser Surgery. I den nevnte studien undersøkte man effekten laserterapi kunne ha mot svekkelser og smerter grunnet kneartrose. I bildet nedenfor kan du se resultatene fra en termografiundersøkelse (brukes blant annet til å måle blodsirkulasjon).

Bildene er fra termografiske målinger av knærne – altså en vurdering av blodtilførsel og mikrosirkulasjon. Studien delte pasientene i studiene inn i to ulike grupper. En gruppe som ikke fikk behandling og en gruppe som mottok 2 behandlinger i uken over 4 uker. Totalt sett 8 behandling.

Bilde A: Viser målinger fra en termografi av kneet til en pasient før 8 behandlinger med laserterapi.

Bilde B: På dette bildet ser vi en tydelig forbedring. Dette er altså etter 8 behandlinger med laserterapi. Målingene viser at det er betydelig bedring i blodsirkulasjon og mikrosirkulasjon. For pasienten sin del vil dette ha utrolig mye å si i forhold til næring til leddet og brusken. Det er jo blodstrømmen som primært sett bringer byggemateriell til skadde ledd, menisker og bruskoverflater – og det er en av hovedårsakene til at laserterapi er sterkt knyttet til raskere tilheling ved seneskader, muskelrifter og skadde ligamenter. Studien viste også at denne bedringen vedvarte selv ett år etter de nevnte behandlingene.

 

Våre terapeuter er godt trent i terapeutisk laserterapi i vår moderne klinikk. En spennende behandlingsteknikk som virkelig supplementer de andre behandlingsformene vi også bruker inn mot plager og smerter i muskler, sener og ledd.

 

Fire Typer av Impingement Syndrom

Vårt mål vil alltid være å inneha en særegent god elitekompetanse på skader og diagnoser i muskler, sener og ledd – nettopp derfor vil du også oppdage at vi kan være noen skikkelig biomekanikknerder til tider. Dette er også grunnlaget for at vi vet at impingement syndrom i skulderen kan deles videre inn i fire ulike typer:

 • Subakromial Impingement
 • Subkorakoid Impingement
 • Posteriosuperior Impingement
 • Anteriosuperior Impingement

Subakromial impingement er den desidert vanligste av de fire typene av impingement – og er den man normalt sett vil oppleve i en klinisk setting. De andre er svært sjeldne. Ved subakromial impingement vil altså heving av armen utover til siden eller i fleksjon kunne føre til unormal kontakt mellom rotatorcuffmansjetten (samling av skulderstabilitetsmuskulatur og sener) og selve taket (beinet som heter akromion) i skulderen.

 

– Kan en Vond Skulder gi meg Nakkesmerter?

Etterhvert som muskler og sener blir skadet i skulderen blir bevegeligheten redusert i leddkapselen. Dette fører til at annen muskulatur – inkludert nakkemusklene – må kompensere i et forsøk på å opprettholde funksjonaliteten i skulderen. På fagspråket vil vi si at skulderkomplekset må ha riktig muskelbalanse for å ha god fleksibilitet og styrke – nedgang i funksjonaliteten i en muskel eller sene vil dermed alltid føre til større belastning på andre nærliggende strukturer. Dette fører karakteristisk sett til strammere muskler i nakkegropen (musculus øvre trapezius og levator scapulae) og videre opp mot bakhodet (musculus suboccipitalis). Et kompenserende muskelmønster først beskrevet av forskeren Janda – kjent som «øvre kryss syndrom».

 

Så svaret er altså at redusert bevegelighet og funksjon et sted kan føre til overbelastning i en annen anatomisk struktur. På samme måte som en stiv og vond skulder kan føre til anspente og smertefulle nakkemuskler. Dårlig funksjon fører rett og slett til nedbryting av friskt bløtvev og gradvis omdanning til smertesensitivt skadevev (som vist i illustrasjonen nedenfor).

Årsaker til Avklemming i Skulderen

Blant de vanligste årsakene til avklemming inne i skulderen finner vi plutselig overbelastning (traume) eller langvarig feilbelastning (slitasje over tid).

Man deler altså gjerne inn i disse to hovedkategoriene:

 • Degenerativt Impingement Syndrom (slitasjebetinget)
 • Traumebasert Impingement Syndrom (grunnet skade)

 

Vanlige årsaker vi ofte ser her i klinikken ved denne diagnosen inkluderer:

 • Arbeid over skulderhøyde
 • Belastningsskader
 • Feilfunksjon i nærliggende muskler og ledd
 • Idrettsskader

 

Arbeid over skulderhøyde

En rekke yrker er mer utsatt for skulderproblematikk enn andre – og da særlig håndverkere. Dette gjelder særlig de yrkene som blir stående i slike stillinger over lengre tid – som for eksempel en maler som jobber med sliping av tak i timesvis for deretter å male taket etterpå. Når denne belastningen deretter blir gjentatt hver dag så dannes det mikrotraumer og små skader i både sener og muskler rundt selve skulderleddet. De har rett og slett ikke tid til å reparere seg i mellom belastningene.

 

Belastningsskader

Men det er ikke bare arbeid over skulderhøyde som fører til at strukturer i skuldrene blir nedbrutt og slitne. Alt arbeid som blir for repetitivt – for eksempel arbeid på fabrikk eller vasking av vinduer – vil dermed kunne føre til slitasjeskader og skuldersmerter. Nettopp derfor er det viktig å ta tegnene på alvor, oppsøke hjelp og ikke la problemet utvikle seg lenger enn det trenger å gjøre. Vi kan vise til gode resultater ved slike problemstillinger – og vil også instruere i korrigerende hjemmeøvelser for å sørge for langvarig bedring.

 

Feilfunksjon i nærliggende muskler og ledd

Vi skrev tidligere om hvordan redusert funksjon i en muskel vil føre til overkompensering i andre nærliggende muskler. Dette var en forenkling – for bildet er litt mer komplekst enn som så – og vi må også ta hensyn til mobilitet i ledd og eventuell nervetensjonsproblematikk for å gi et mer helhetlig bilde av dysfunksjonen.

 

Med andre ord så vil også det å adressere redusert leddbevegelighet og nerveirritasjon også spille en sentral rolle i å gjenopprette god funksjon. Hvorfor det sier du? Vel, hvis du er stiv og foroverlutet i øvre ryggen (brystryggen) og nakken, så vil dette føre – rent biomekanisk sett – til at skuldrene går både framover og oppover (høye skuldre). Ved å behandle og stimulere økt leddbevegelighet mellom skulderbladene vil vi kunne påvirke posisjoneringen av både skuldre og nakken. For som kjent vil jo en framskutt hodestilling legge veldig mye økt belastning mot nakkeovergangen og nærliggende områder. Det gir også grunnlag for økt forekomst av nakkerelatert hodepine og cervikogen svimmelhet.

 

Idrettsskader i Skulderene

Ikke overraskende så er det særlig i idretter som involverer eksplosive bevegelser hvor man opplever mest skulderskader. Flere av våre kiropraktorer har jobbet med håndballspillere og håndballag fra øverste nivået i Norge. Toppidrettsutøvere på dette nivået er avhengig av optimal funksjon for å unngå skader og å yte maksimalt. Derfor har de også jevnlig oppfølging og behandling.

 

– Driver du med idrett og ønsker å yte optimalt?

I klinikken vår har vi særegent god idrettskompetanse og våre kiropraktorer er idrettskiropraktorer med medlemskap i KIRO. Vi jobber daglig med idrettsutøvere innen primært håndball og fotball, men også innen svømming, hestesport, basket og friidrett. Kontakt oss gjerne hvis du ønsker klinisk undersøkelse, behandling og opptrening som kan hjelpe deg med å styrke muskulatur, senevev og å redusere sjansen for skulderskader.

 

Diagnostisering av Impingement Syndrom

Ved å benytte kliniske og funksjonelle undersøkelser kan vi diagnostisere majoriteten av impingement syndrom i skulderen. Ved behov har vi også henvisningsrett til bildediagnostikk (f.eks. MR undersøkelse eller røntgen) dersom dette er medisinsk indisert.

Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell og har henvisningsrett pluss sykmeldingsrett. Hos oss vil du og dine plager alltid bli tatt på det høyeste alvor av fagfolk med meget høy kompetanse innen skulderproblematikk.

 

For å stille diagnosen benytter vi oss av flere faktorer. Disse består av:

 

 • Anamnese og Historietagning
 • Analyse av Symptomer og Kliniske Tegn
 • Funksjonell Undersøkelse og Klinisk Utredning
 • Spesialtester og Eventuell Bildediagnostikk

 

Ved å samle informasjon gjennom de ulike fasene av førstegangskonsultasjonen vil klinikeren få et bilde av hvilke diagnoser det kan dreie seg om – og hvor smertene stammer fra. En god klinisk undersøkelse vil danne grunnlaget for hvordan man legger opp videre behandling og opptrening – i henhold til kliniske retningslinjer. Vi benytter oss blant annet av en serie med spesialtester kalt impingement tester (inkludert Neers test, ETC test og Hawkins test) for å fastslå hva som gir deg dine skuldersmerter.

 

Våre klinikere ved våre klinikker har høy idrettsmedisinsk kompetanse – hvor flere av våre terapeuter også innehar Fifa Medical Diploma. Vi følger kliniske retningslinjer både i forhold til utredning og behandling – for å sikre best mulige resultater.

 

Behandling av Avklemming i Skulderen

Skuldersmerte - Rotator Cuff Skade

Våre klinikere benytter seg av forskningsbasert, fysikalsk og høyteknologiske behandlingsmetoder for å sikre deg best mulige resultater. Dette kan blant annet inkludere manuelle teknikker, leddkorrigering, spesifikke øvelser, intramuskulær stimulering (IMS), laserterapi, trykkbølgebehandling og terapeutisk ultralyd.

En behandlingsplan settes sammen basert på en grundig historietagning og en klinisk undersøkelse. Man tar alltid hensyn til alder, tidligere sykdom, fysisk form og smertebildet når man setter opp et behandlingsoppsett. Som vi skrev om tidligere i artikkelen så supplementerer vi gjerne med laserterapi som har godt dokumentert effekt mot skulderskader (3). Trykkbølgebehandling er også regnet som gullstandard i behandlingen av seneskader og senebetennelser.

 

Vi benytter blant annet:

Du kan lese mer om de forskjellige behandlingsmetodene ved klinikken vår ved å klikke på lenkene ovenfor. Ta ellers gjerne kontakt med oss hvis du har noen spørsmål angående dine plager og om hvordan vi kan hjelpe deg.

 

Våre klinikere er offentlig autorisert helsepersonell – dette er et kvalitetsstempel som innebærer spesielle rettigheter og beskyttet tittel. De to yrkene med særegen muskuloskeletal ekspertise og offentlig autorisasjon er kiropraktor og fysioterapeut (inkludert MT).

 

Mulige positive effekter ved behandling av skulderskader og skulderproblematikk hos oss:

 • Bedre bevegelsesutslag i skulderleddet
 • Forbedret blodsirkulasjon til skulderledd, muskler og sener
 • Mindre skuldersmerter 
 • Økt kapasitet og belastningsevne.

 

Våre behandlingsopplegg vil alltid basere seg i moderne forskning med dokumentert effekt. Ved skulderproblematikk benytter vi oss gjerne av en kombinasjon av manuelle behandlingsmetoder, fysikalske teknikker, laser og ultralyd. Deretter kombineres dette med spesifikke hjemmeøvelser basert på dine feilfunksjoner. Grunnet vår helhetlige tilnærming har vi ofte enda bedre resultater enn i de viste studiene – grunnet at disse studiene ikke implementerer spesifikk trening i sin effekt. Kirurgisk inngrep er noe de nye retningslinjene har gått mer og mer bort fra, da studier viser at fysikalsk behandling i kombinasjon med korrigerende øvelser ofte har bedre resultater – uten risikoene som en operasjon kan innebære.

 

Øvelser og Trening ved Avklemming i Skulderen

Når det kommer til avklemming i skulderen så er det naturlig nok viktig å stimulere bevegelse og mobilitet i skulderleddet. Første fase vil primært dreie seg om å stimulere bevegelighet gjennom fysikalske teknikker og korrigerende mobilisering av ledd – i kombinasjon med spesifikke hjemmeøvelser. Det er viktig med tålmodighet dersom det er et langvarig problem, men belønningen er stort sett alltid veldig verdt å vente på.

 

Vår egen kiropraktor Alexander Andorff – som er både allmennkiropraktor og idrettskiropraktor – har en særegen faglig interesse innen utredning og behandling av skulderproblematikk. Nedenfor vil du se noen enkle treningsprogrammer som han har laget som kan egne seg for deg med skulderplager. Det ene treningsprogrammet sitt hovedformål er å tøye opp og gi mer bevegelse i skulderkapselen. Det andre programmet tar sikte på å gradvis styrke opp muskulaturen rundt den smertefulle skulderen på en skånsom måte.

 

VIDEO: Øvelser mot Impingement Syndrom (Avklemming i Skulderen)

VIDEO: Styrkeøvelser for Skuldrene med Strikk

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu).

På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset for dine smertediagnoser.

 

La oss Hjelpe deg med å få Tilbake den Smertefrie Hverdagen

Vi er levende opptatt av at du skal få bedre funksjon i muskler, ledd og sener. Våre klinikere har meget høy kompetanse og kan hjelpe deg med å få en forbedret forståelse av hvorfor du har vondt – og deretter hjelpe deg med å bli kvitt disse smertene.

 

Våre moderne kiropraktorer og klinikere innehar også både henvisningsrett og sykmeldingsrett – dersom dette skulle vise seg å være nødvendig for en optimalisert forbedring.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du bestille en konsultasjon for problematikken din?

Dersom du har spørsmål så kan du gjerne kontakte oss via en av våre kontaktmuligheter eller på vår Facebook-side. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (klikk her – lenken åpner i nytt vindu) – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg. Vi ser fram til å hjelpe deg tilbake til en smertefri hverdag.

 

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi

 

 

Kilder, forskning og referanser:

1. Peek et al. Thoracic manual therapy in the management of non-specific shoulder pain: a systematic review. J Man Manip Ther. 2015 Sep;23(4):176-87.

2. Camarinos et al. Effectiveness of Manual Physical Therapy for Painful Shoulder Conditions: A Systematic Review. J Man Manip Ther. 2009; 17(4): 206–215.

3. Santamato et al. Short-term effects of high-intensity laser therapy versus ultrasound therapy in the treatment of people with subacromial impingement syndrome: a randomized clinical trial. Phys Ther. 2009 Jul;89(7):643-52. doi: 10.2522/ptj.20080139. Epub 2009 May 29.

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Følg oss:
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *