Fysikalsk samarbeidsavtale med Salmon 1814

Fysikalsk samarbeidsavtale med Salmon 1814

Våre to tverrfaglige klinikker i Eidsvoll (både denne i Eidsvoll Sundet og vår klinikk på Råholt) har inngått en fysikalsk samarbeidsavtale med Salmon 1814. Avtalen inkluderer utredning, behandling og rehabilitering, med et spesielt fokus på skadeforebyggende arbeid og ergonomisk rådgivning.

Salmon 1814 er et toppmoderne fiskeforedlingsanlegg på Dal i Eidsvoll kommune. Bedriften har investert rundt 100 millioner kroner på etableringen av anlegget. En lokal etablering som allerede har bidratt med nærmere 70 nye arbeidsplasser og betydelig verdiskaping i Eidsvoll kommune. Samtidig sørger de for en mer bærekraftig produksjon av høykvalitets lakseprodukter hvor man får mulighet til å bruke mer av råvaren. En fantastisk bedrift hvor alt ligger til rette for videre vekst og at de blir en framtidig hjørnestein i Eidsvoll.

«I denne artikkelen vil du lære mer om hva samarbeidsavtalen mellom våre klinikker i Eidsvoll og Salmon 1814 går ut på. Det er også opprettet egne timebestillingsknapper for Salmon 1814.»

Våre to klinikkavdelinger i Eidsvoll kommune

De to klinikkavdelingene tilhørende Vondtklinikkene Tverrfaglig Helse i Eidsvoll kommune er:

  1. Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi (denne klinikken i Eidsvoll Sundet)
  2. Råholt Kiropraktorsenter og Fysioterapi (vår andre klinikkavdeling på AMFI i Råholt sentrum)

Samarbeidsavtalen er gyldig ved begge klinikkavdelingene våre, og du vil kunne se at det ligger egne timebestillingsknapper på vår online timebestilling på begge nettsidene våre.

Salmon 1814 + Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

Begge våre klinikker i Eidsvoll er tverrfaglige. Dette innebærer at vi tilbyr både moderne fysioterapi og kiropraktikk. I tillegg har vi også en rekke andre behandlingstilbud, slik som trykkbølgebehandling, tørrnåling, idrettsmassasje og terapeutisk laserterapi. Hovedformålet med den fysikalske samarbeidsavtalen er å fremme bedret fysisk helse blant Salmon 1814 sine ansatte, og å forebygge vanlige skader assosiert med arbeid på fiskeforedlingsanlegg. Å ta tidlige grep, både med fysikalsk behandling og individuelt tilpassede rehabiliteringsøvelser, kan også føre til redusert sykefravær. Våre hovedoppgaver innenfor denne samarbeidsavtalen inkluderer:

  • Skadeforebygging
  • Ergonomisk rådgivning
  • Aktiv fysikalsk behandling
  • Rehabiliteringstrening
  • Skadeveiledning og utredning
  • Bildediagnostisk utredning (hvis medisinsk indisert)

Studie: Fysikalske tiltak reduserer sykefravær og øker arbeidseffektiviteten

Det er godt dokumentert at målrettede fysikalske tiltak kan bidra til mer arbeidseffektivitet og mindre sykefravær på større fabrikkanlegg.¹ Dette er, naturlig nok, svært relevant ovenfor vår samarbeidsavtale med 1814 Salmon. Blant annet kan tidlige intervensjoner gi våre eksperter en mulighet til å vurdere symptomene og smertene før de forverrer seg. På denne måten kan man yte aktiv fysikalsk behandling og gi spesifikke rehabiliteringsøvelser til den ansatte i en tidlig fase. Noe som igjen gir signifikant lavere risiko for at det skal forverre seg og danne grunnlag for et lengre sykefravær.

De vanligste belastningsskadene og smerteområdene for ansatte ved  fabrikkanlegg

Ved arbeid på fabrikkanlegg er det særlig visse diagnoser som utgjør majoriteten av sykefraværet. Dette gjelder spesielt korsryggen, men også øvre del av ryggen, kjent som brystryggen og nakkeovergangen, samt nakken og håndleddene.² Basert på en av de største studiene gjort på dette området (muskel og skjelettplager på fabrikkanlegg) kunne man se at hele 70% av de ansatte hadde hatt vondt i korsryggen siste 12 månedene, og at nærmere 25% av disse episodene hadde resultert i så sterke plager at de medførte sykefravær og tapt arbeidsproduktivitet. Litt overraskende var det smerter i øvre rygg og nakkeovergangen som kom på andre plass. Blant de ansatte ved fabrikken i studien meldte 40% om at de hadde hatt smerter i dette området siste året, og at 17% hadde medført sykefravær.

«Basert på ovenstående resultater fra studien i forskningstidsskriftet Cureus kan man altså se klart og tydelig hvorfor det faktisk lønner seg for bedrifter å satse aktivt på forebygging av muskel og skjelettplager. Særlig er rygg, nakke og skuldre viktige satsningsområder innenfor forebyggende fysikalske tiltak. «

Ergonomiske og fysikalske tiltak for bedre funksjonell helse

Ved vår klinikker, både denne (Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi) og vår klinikkavdeling på Råholt, tilbyr vi et stort utvalg av behandlingsmetoder, fysikalske behandlingsteknikker og utredninger. Dette har grunnlag i at våre klinikere har omfattende erfaring og særskilt relevant utdanning innen utredning, behandling og rehabilitering av denne typen plager. Noen av behandlingsteknikkene vi benytter i behandling av belastningsskader inkluderer:

Som nevnt tidligere i artikkelen ligger jo nøkkel til bedring i en grundig utredning og funksjonell undersøkelse. Her kan våre klinikere avdekke risikofaktorer og smertegivende områder i en tidlig fase.

Slik bestiller du time hos Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi eller vår andre klinikkavdeling på Råholt

Til den som skal bestille behandlingstimer for de ansatte ved 1814 Salmon. Å bestille time hos oss kan enten gjøres via telefon innenfor våre åpningstider eller via vår døgnåpne online timebestilling. Det enkleste er om du bruker sistnevnte mulighet, da dette sparer begge parter for tid, og sørger for at all informasjon som legges inn blir riktig. Bruk valget kalt «BEDRIFT: 1814 Salmon» når du bestiller time via online timebestilling. Du velger selv om du ønsker time hos fysioterapeut eller kiropraktor. Husk at avtalen også er gyldig ved vår klinikkavdeling på Råholt.

Via knappen her kan du enkelt bestille time hos oss. Velg BEDRIFT: 1814 Salmon.

Les gjerne mer om våre behandlere via knappen ovenfor hvis du vil.

Still oss gjerne spørsmål om dine plager

Kiropraktor Sindre Rydvang

Husk at vi også er her for å veilede 1814 Salmon sine ansatte i en tidlig fase av problematikken. Dette innebærer også at dere, via kontaktskjemaet vårt eller via epost, kan sende oss spørsmål om plager og smerter. Et lav-terskel tilbud som gjør at vi kostnadsfritt kan gi råd og tips, samt øvelser, i en veldig tidlig fase av plagene. På denne måten kan man unngå at de ansatte blir gående lenge med smerter og plager i muskler og ledd. Nedenfor kan du se et eksempel med en treningsvideo med øvelser mot ryggsmerter som vi har laget.

VIDEO: Øvelser mot isjias (nervesmerter ned fra ryggen og videre i beinet)

I videoen nedenfor viser Vondtklinikkene sin kiropraktor Alexander Andorff fram et treningsprogram bestående av fem anbefalte øvelser mot isjias. Altså smerter i rygg og beinet grunnet avklemming mot isjiasnerven.

Abonner gjerne på Youtube-kanalen vår for flere gode treningsprogrammer og øvelser.

 

Vennlig hilsen,

Det tverrfaglige teamet v/ Eidsvoll Sundet Kiropraktorsenter og Fysioterapi

«Vi ser fram i mot til et langt og godt samarbeid med Salmon 1814. Og håper at vi kan være en viktig brikke for å fremme god funksjonell helse og ergonomiske arbeidsforhold for alle deres ansatte.»

Forskning og kilder

1. Bunn et al, 2006. Impact of a musculoskeletal disability management program on medical costs and productivity in a large manufacturing company. Am J Manag Care. 2006 Dec:12 Spec no.:SP27-32.

2. Mokhasi et al, 2022. Fore-Warned Is Fore-Armed: Effect of Musculoskeletal Disorders on Sickness Absenteeism. Cureus. 2022 Oct; 14(10): e30481.

Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi
Latest posts by Eidsvoll Kiropraktorsenter og Fysioterapi (see all)
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *